Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ημαθίας

ekpaideyomiloimath“Ο αγώνας συνεχίζεται και στις νέες συνθήκες – Δεν αναθέτουμε σε σωτήρες την τύχη μας”

Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πραγματικό πολιτικό σεισμό που επηρέασε τις ζωές όλων μας, σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τρόπο δραματικό.
Είδαμε τους βασικούς πυλώνες της αστικής πολιτικής σκηνής που γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κλυδωνίζονται, να αποδυναμώνονται κάτω από το βάρος της μεγάλης λαϊκής αγανάκτησης και οργής που προξένησε η αντιλαϊκή πολιτική, αρχικά του ΠΑΣΟΚ και έπειτα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως ένα χρονικό σημείο.

Η λαϊκή αγανάκτηση και οργή εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης Γενάρη ,στέλνοντας ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ ζωής και θανάτου ,τη ΔΗΜΑΡ στη γωνία και φέρνοντας το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της κυβέρνησης, αλλά ανεπαρκώς (με ευθύνη κυρίως των ηγεσιών που αναφέρονται στην Αριστερά),χωρίς ουσιαστικά να προκαλεί βαθιές αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.

Το σκληρό δεξιό μπλοκ της ΝΔ βρέθηκε στην αντιπολίτευση, με περιορισμένες απώλειες, και διακηρύττει κιόλας πως θα συνεχίσει την πίεση για αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, για τήρηση των δεσμεύσεων στους ιμπεριαλιστές.
Τους ξέρουμε, γνωρίσαμε στο πετσί μας το περιεχόμενο της πολιτικής τους.
Όμως Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ήδη εξετάσεις .Τόσο στην πορεία του προς την κυβέρνηση αλλά και με τα πρώτα δείγματα γραφής ως κυβέρνηση-συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ , δηλώσεις υπουργών, προγραμματικές δηλώσεις αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις-όλα δείχνουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια να συνεχιστούν οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες.

Όλα προϊδεάζουν για την πολιτική που πρόκειται να εφαρμοστεί. Πολιτική σταθεροποίησης του συστήματος, νέων ισορροπιών με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Πολιτική εκτόνωσης της λαϊκής οργής , ανάχωμα στις διαθέσεις μας με αντάλλαγμα κάποιες μικροπαραχωρήσεις, μικρό παυσίπονο σε βαριά ασθενή.
Πολιτική αποδοχής της εξάρτησης της χώρας από ευρωπαίους και νατοϊκούς ιμπεριαλιστές στους οποίους έχουν δηλώσει ήδη υποταγή, σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι μαζί με τη ντόπια πολιτική τους υπηρεσία για τα δεινά του λαού μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλεί όλους τους συναδέλφους παρά το κατανοητό αίσθημα ανακούφισης που μπορεί να νιώθουν έπειτα από χρόνια αντιλαϊκής πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , να μη δώσουν γη και ύδωρ, να μην αρκεστούν στα όποια ψίχουλα δοθούν από τη νέα κυβέρνηση, να μην αφοπλιστούν , να μην αποπροσανατολιστούν.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει στόχους. Ο αγώνας δεν τελείωσε. Συνεχίζεται και στις νέες συνθήκες. Δεν αναθέτουμε σε σωτήρες τη ζωή μας.