Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

To grexit θα ξαναπαίξει – όμως τώρα οι λύκοι είναι βολεμένοι!

lykoiΤο grexit “ξαναπαίζει” από τις αρχές Δεκεμβρίου στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Και δυστυχώς “θα παίξει” και στην προεκλογική περίοδο, εντός και εκτός Ελλάδας…

Αφού κατάφεραν και ξεφορτώθηκαν ό,τι ελληνικό “τοξικό” τραπεζικό προϊόν είχαν (από το οποίο επί μακρόν έβγαλαν πολύ χρήμα), αφού έβαλαν χέρι σε περιουσιακά στοιχεία του Έθνους (τα οποία ούτε φαντάζονταν, αλλά τα ονειρεύονταν όπως ο πεινασμένος το καρβέλι) και αφού έχωσαν με την ανοχή των δικών μας σε μια ατέρμονη διαδικασία την ελληνική οικονομία, τώρα που είναι ήσυχοι για τα δικά τους χρήματα το παίζουν άνετοι.

Η γνωστή αγέλη των λύκων – που οι δικοί μας την άφησαν από το 2010 και μετά να κάνει οτιδήποτε θέλει, απεμπολώντας και το παραμικρό πλεονέκτημα που είχαμε στη διάθεση μας – δηλώνει πλέον προετοιμασμένη να διαχειριστεί μια υποτιθέμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που μια πιθανή κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απορρίψει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες.

*στο ενδιάμεσο υπάρχει και κάτι άλλο που σίγουρα “θα παίξει” και αυτό στα προεκλογικά: την ερχόμενη Τετάρτη, μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να αντλήσει ποσό ύψους 1,25 δισ. Ευρώ – με λήξη στις 10 Ιουλίου 2015.