Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Τα 2 ψηφίσματα του Δημοτ. Συμβουλίου (που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής)

ds20141216Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου 2015 εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας τα εξής 2 ομόφωνα ψηφίσματα:

‘Εκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την επίθεση κατά του Charlie Hebdo

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική και τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.
Ήταν μια επίθεση από άνανδρους εγκληματίες οι οποίοι καλυπτόμενοι πίσω από μια εκ των τριων μεγαλυτέρων θρησκειών του κόσμου, αφαίρεσαν τη ζωή συνανθρώπων μας, στρεφόμενοι ταυτόχρονα εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης και προς όλο το Γαλλικό λαό.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του Τύπου, που είναι αδιαμφισβήτητα οι στυλοβάτες της ίδιας της Δημοκρατίας, και να εκφράσουμε την πραγματική αντίθεση μας στις δυνάμεις του τυφλού μίσους. Ταυτόχρονα όμως, μαζί με τις προαναφερόμενες αρχές οφείλουμε να σεβαστούμε και να υπερασπιστούμε τόσο την ανεξιθρησκεία όσο και το θρησκευτικό συναίσθημα όλων.
Το δημοτικό συμβούλιο είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τις αξίες της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, της ανοχής και του αμοιβαίου σεβασμού της διαφορετικότητας.

—-

Έκδοση ψηφίσματος αναφορικά για την ΕΒΖ

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας καταδικαζει το σχέδιο εξόντωσης μιας μεγάλης ωφέλιμης παραγωγικής μονάδας, χρήσιμης για τον τόπο, όπως είναι το εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας .
Η μεθόδευση της σφράγισης του σιλό ζάχαρης και της δέσμευσης ως ενέχυρο χιλιάδων τόνων έτοιμης ζάχαρης, από την Τράπεζα Πειραιώς, στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, σηματοδοτεί το κλείσιμο και του τελευταίου εναπομείναντος εργοστάσιου της επιχείρησης.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την συγκεκριμένη ενέργεια που αποτελεί την χαριστική βολή, το τελειωτικό χτύπημα, στην πρώην ακμάζουσα ΕΒΖ.
Ενώ είχαμε 5 σύγχρονα εργοστάσια ζάχαρης που κάλυπταν τις ανάγκες μας και πραγματοποιούσαμε και εξαγωγές, φθάνουμε πλέον στο κλείσιμο και του τελευταίου εργοστάσιου, με αποτέλεσμα την απώλεια κάθε εισοδήματος για τους τευτλοπαραγωγούς, τους εργαζόμενους στα εργοστάσια που είχαν μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και για ένα σημαντικό αριθμό άλλων επαγγελμάτων γύρω από την παραγωγή ζάχαρης που συνέβαλε στην παραγωγική αυτή διαδικασία.
Οι τευλοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία ζάχαρης οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια πλέον στην ανεργία, καθώς και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα από μεταφορείς, οδηγούς, πωλητές καυσίμου κ.λ.π.
Η περιοχή μας θα ερημώσει με επιπτώσεις και στα μαγαζιά, τους μικροεπαγγελματίες, αλλά και τους καταναλωτές όλης της χώρας που θα πληρώσουν πιο ακριβή την ζάχαρη και ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο μεγαλοεισαγωγέας και ο επιχειρηματικός όμιλος που θα αγοράσει παίρνοντας προίκα την ποσόστωση και την αγορά της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Το πιθανότερο φυσικά είναι να κλείσει τα εργοστάσια για να παράγει σε δικά του εργοστάσια.
Κατηγορηματικά καταδικάζουμε το αξιοπερίεργο φαινόμενο, παραγωγικά εργοστάσια να οδηγούνται στο κλείσιμο όταν εναγωνίως αναζητούνται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα για ανάπτυξη σε παραγωγικούς τομείς.!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και των αγροτών για να ματαιωθεί η παράδοση του εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέως σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους που θα οδηγήσει με αυτό τον τρόπο στο οριστικό κλείσιμo του εργοστασίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Aλεξάνδρειας επίσης εκφράζει:
1) την αμέριστη υποστήριξη του, στους εργαζόμενους της ΕΒΖ, υπερασπιζόμενο τη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, ζητά να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου,
2) καλεί τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης
3) θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη στις παρούσες συνθήκες την επαρκή χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες.
4) Το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων.
Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας καλεί τους αγρότες του δήμου μας να αντιδράσουν οργανωμένα στο κλείσιμο της ΕΒΖ, μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΒΖ , που παίζει καθοριστικό ρόλο και έχει άμεση σύνδεση με την παραγωγή των ζαχαρότευτλων συμβάλλοντας στην αυτάρκεια της χώρας σε ζάχαρη.