Κατηγορίες
επικαιρότητα

Τέλος εποχής και για τις Κυπριακές Αερογραμμές

cuprusairΤα κάθε είδους μνημόνια ας είναι καλά, οι κάθε είδους κυβερνήσεις που χρησιμοποιούσαν τις εταιρίες ως τσιφλίκια τους και οι κανόνες της ΕΕ που “ρυθμίζουν” την αγορά! – Σειρά έχει τώρα η ΤΡΕΝΟΣΕ;;;

Τέλος εποχής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αφού μετά από 67 χρόνια λειτουργίας έγινε χθες η τελευταία πτήση (από Αθήνα για Λάρνακα).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σχέδιο για την αεροπορική εταιρία της Κύπρου και έτσι η εταιρία (που συνολικά έχει λάβει κρατικές ενισχύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ) θα πάει για κλείσιμο αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της απόρριψης το χρήμα που έλαβε “προσέδωσε στην επιχείρηση αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων”.
Η εταιρεία δεν μπορεί να επιστρέψει σίγουρα το ποσό, οπότε το κλείσιμο είναι μονόδρομος.

Οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση του νησιού για το κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα ενώ υποστηρίζουν (δια δηλώσεων του προέδρου του συνδικαλιστικού φορέα τους) πως δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση επειδή οι υπουργοί οικονομικών και συγκοινωνιών, με την κάλυψη του προέδρου της Δημοκρατίας, είχαν στόχο να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές.