Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης: τι θα γίνει;;

sed1Πιθανότατα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο (αφού θα πρέπει να κλείνει και αυτό το θέμα) οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας θα κληθούν να αποφασίσουν για τον άνθρωπο που θα είναι ο πρώτος Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Να υπενθυμίσουμε πως η πρώτη προσπάθεια – την περίοδο Δημητριάδη – για εκλογή ήταν άκαρπη, για τους γνωστούς λόγους.

Η διοίκηση Γκυρίνη έχει δεσμευτεί προεκλογικά πως θα προχωρήσει στην εκλογή Συνηγόρου. Και ακολουθώντας το γράμμα του νόμου προκήρυξε τη θέση.

Τι κατάληξη όμως θα έχει το θέμα αυτό; Θα επιλεγεί τελικά Συνήγορος ή όχι;

Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και που θα κατατεθούν μέχρι την τελευταία στιγμή (δείτε ΕΔΩ) θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων ή για μια ακόμη φορά ο Δήμος θα ξεμείνει και δεν θα αποκτήσει ένα σημαντικό κρίκο μεταξύ των υπηρεσιών και των δημοτών;

Επίσης υπάρχει το ερώτημα αν τελικά θα δούμε ΣΟΒΑΡΕΣ και ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ για τον τόπο υποψηφιότητες που πραγματικά θα δικαιώνουν τον τίτλο “Συμπαραστάτης του Δημότη” και θα βοηθήσουν τους δημότες και τον Δήμο ή μήπως θα δούμε τίποτε γνωστούς-αγνώστους που θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν δημόσιο ρόλο τη στιγμή που έχουν προσπαθήσει άπειρες φορές τα τελευταία 100 χρόνια να αποκτήσουν ρόλο και ο κόσμος (όταν του δίδονταν η ευκαιρία) τους γύριζε επιδεικτικά το κεφάλι.

Ο θεσμός, ο συμπαραστάτης, είναι σημαντικότατος και θα βοηθήσει σε πολλά. Και η ίδια η θέση είναι ιδιαίτερη, γιαυτό άλλωστε ο νόμος απαιτεί ευρεία αποδοχή – από τα 3/5 των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων.

Φυσικά, δεν θα σταθούμε σε εκείνο το γελοίο “εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας” για τους γνωστούς λόγους που είχαμε αναφέρει και προ τετραετίας περίπου

Ιδωμέν!!!