Κατηγορίες
παιδεία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας στα σχολεία της ΠΚΜ

8raniaΣυνεχίζονται για το Β΄εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015 τα προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας που υλοποιεί με επιτυχία από το 2011 σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα προγράμματα, που έτυχαν ευρείας αποδοχής και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, επεκτείνονται από το φετινό διδακτικό έτος σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος τους είναι η ενημέρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης σε θέματα δημόσιας υγείας, όπως η υγιεινή των χεριών στα δημοτικά σχολεία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και το κάπνισμα στα γυμνάσια.
Οι φετινές παρουσιάσεις, που έχουν εγκριθεί για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το Υπουργείο Υγείας, υλοποιούνται από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ. Μαρία Σιδηροπούλου (ιατρό δημόσιας υγείας ΕΣΥ και προϊσταμένη του τμήματος) και Ασημένια Αδαμίδου (ιατρό δημόσιας υγείας ΕΣΥ).
Το τακτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής υγείας για το Β΄εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015 για τα σχολεία της Ημαθίας έχει ως εξής:

29 Ιανουαρίου 2015, 6ο-13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (Καρατάσου 16, Βέροια, τηλ. 2331063598): Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Υγιεινή των χεριών”