Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου: “Οι αγρότες στο δρόμο για τα αυτονόητα”

ammanatidou_pasxalidouΜε αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών σήμερα στην Κουλούρα,  η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, υποψήφια βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Αγροτικής Πολιτικής, δήλωσε τα εξής:

Οι αγρότες Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Πιερίας, Λάρισας, έχουν βγει για ακόμα μία φορά στους δρόμου, διεκδικώντας τα αυτονόητα, καθώς ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση για το πότε θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται για τη χαλαζόπτωση του 2013-14 και για τις αποζημιώσεις που αφορούν την παραγωγή ροδάκινου που χάθηκε, εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο τον περασμένο Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή οι τευτλοπαραγωγοί συνεχίζουν για 8η ημέρα την κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής για τα τεύτλα που παρέδωσαν το 2014.

Εδώ και δεκαετίες η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν απαξιώσει πλήρως την πρωτογενή παραγωγή με αποτέλεσμα από τη μία τον οικονομικό μαρασμό των αγροτών και γενικότερα της υπαίθρου, ενώ από την άλλη η Ελλάδα είναι ελλειμματική στα κυριότερα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Οι αγρότες θα πρέπει να λάβουν άμεσα τα ωφελούμενα, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια μίας συνολικότερης παραγωγικής ανασυγκρότησης οφείλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα.