Κατηγορίες
πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ (;;;) το όνομα του νέου κόμματος του Παπανδρέου;

papandreou_kastelorizoΠαραπέμπει στο ΚΟΔΗΣΟ πρόλαβαν να πουν κάποιοι. Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ;;;) θα λέγεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο – το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη φαρέτρα του – το κόμμα που ιδρύει ο Παπανδρέου και το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε λίγη ώρα, στην Αθήνα.

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν για αυτό είναι το σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με δυο κυρίως “θιγόμενους” – αν και θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλοι, που “θίγονται” πιο εμφανώς: ο Βαγγέλης επιχειρεί απαξιωτικά και περιφρονητικά να υποβαθμίσει την ίδρυση του νέου κόμματος και ομιλεί περί μορφώματος ενώ ο από-το-πουθενά-megaλοδημοσιογράφος-κομματάρχης παλεύει με ανεμόμυλους γιατί χαλάει η σούπα.

Όσο για το ίδιο το κόμμα-κίνημα;; Αν δει κανείς τα ονόματα, τότε μπορεί άνετα να καταλάβει πως δεν φέρνει και τίποτε το νέο στην πολιτική σκηνή του τόπου. Μια ματιά στους πρωτοκλασσάτους δείχνει κήπους και ασχολούμενους με την κηπουρική, που δοκιμάστηκαν και έλαβαν αρνητικό πρόσημο την περίοδο 6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011.