Κατηγορίες
παραπολιτικά

Διευρύνσεως ΣΥΡΙΖΑ το (πρώτο) ανάγνωσμα

GIKTZAMKRΗ διεύρυνση με “γνωστά” κοινοβουλευτικά ονόματα δεν έφτασε τελικά μέχρι την Ημαθία αλλά συντελέστηκε σε γειτονικές περιφέρειες.
Αιτία για αμφότερα τα γεγονότα φαίνεται πως είναι οι αντιδράσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σε συγκεκριμένες  περιπτώσεις οι αντιδράσεις κάμφθηκαν δια της αρχηγικής επεμβάσεως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε και πλέον οι εξισορροπήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κόμμα στα πρόθυρα της ανάληψης της εξουσίας είναι – τέτοια είναι υποχρεωμένο το κόμμα να τα κάνει για να αναλάβει.

Οι προηγούμενοι τι έκαναν νομίζετε; Τίποτε το διαφορετικό;

Έτσι είχαμε συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, καραμπόλες, διεργασίες, ονοματολογία, διαμάχες μεταξύ Αθήνας και νομαρχιακών της περιφέρειας κλπ κλπ.

Στην Ημαθία, παρά τα όσα λέγονταν ή διαρρέονταν τελικά υπερίσχυσαν οι φωνές αντίθεσης στην υποψηφιότητα Γικόνογλου και έτσι έμεινε εκτός ψηφοδελτιακού… νυμφώνος ο Θανάσης.
Στα δυτικά της Ημαθίας όμως η διεύρυνση περιελάμβανε τελικά τη Ραχήλ Μακρή (που πέτυχε, έστω και με άνωθεν παρέμβαση, να είναι υποψήφια στην Κοζάνη και όχι στα Γρεβενά ή με ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως διαδίδονταν) ενώ στα βόρεια η διεύρυνση συνετελέσθη δια της εισόδου στο ψηφοδέλτιο της Θεοδώρας Τζάκρη.
Διεύρυνση έγινε και στην Ημαθία, αλλά με υποψήφιο που είχε αποστασιοποιηθεί πολύ νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ και που δεν έχει θητεύσει βουλευτής.