Κατηγορίες
αγροτικά διάφορα υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι βουλευτές για τα 33 εκ. που εγκρίθηκαν στους ροδακινοπαραγωγούς

RODAKINO3Το… ζουμί είναι πως – έστω και προεκλογικά – ήρθε το ΟΚ και οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας θα αποζημιωθούν για την απώλεια εισοδήματος που είχαν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία και των ιστοριών που μηχανεύτηκαν οι Ρώσοι για να πιέσουν στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.

Για το θέμα αυτό όμως αναφορά κάνουν και με δυο διαφορετικά δελτία τύπου (λογικό, άλλωστε σε προεκλογική περίοδο είμαστε!!!) οι δυο εκ των 3 εκλεγμένων βουλευτών με τη ΝΔ το 2012 και υποψήφιοι εκ νέου το 2015, ο Απ. Βεσυρόπουλος και ο Λάζ. Τσαβδαρίδης, οι οποίοι ενημερώνουν τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας για την απόφαση της ΕΕ για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δυο υποψήφιοι αναφέρουν τα εξής:

Δήλωση Τσαβδαρίδη για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άμεσης αποζημίωσης στους αγρότες μας λόγω του Ρωσικού Εμπάργκο

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβάλλει άμεσα 33 εκατ. € στους Έλληνες παραγωγούς ροδακίνων και νεκταρινιών για την απώλεια εισοδήματος το 2014 από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελεί δικαίωση τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης όσο και του αγροτικού μας κόσμου.
Με την απόφαση αυτή, αντισταθμίζονται οι απώλειες εισοδήματος που είχαν οι αγρότες της χώρας μας, ανάμεσα σε αυτούς και οι αγρότες της Ημαθίας το 2014 από την πτώση των τιμών, που προκάλεσε η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Ευρώπης στη Ρωσία.
Πρώτος είχα ήδη από χθες (13 Ιανουαρίου) αργά το βράδυ ενημερώσει τους Ημαθιώτες με σχετική μου ανακοίνωση, για το αίσιο τέλος που φαινόταν να έχει η διαπραγμάτευση. Γιατί γνωρίζω καλά την αγωνία τους γύρω από αυτό το ζήτημα. Και νιώθω δικαιωμένος, που οι προσπάθειες που και εγώ κατέβαλλα όλους τους προηγούμενους μήνες σε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη για να αναδείξουμε σε μείζον ζήτημα στους ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και για να αγωνιστούμε για την αναγκαιότητα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών μας λόγω του ρωσικού εμπάργκο, επιτέλους καρποφόρησαν επ’ ωφελεία του αγροτικού μας κόσμου, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά για όλους εποχή.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά, για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης. Όλοι μαζί, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, αποδείξαμε για πολλοστή φορά ότι λειτουργώντας με μεθοδικότητα και υπεύθυνη στάση μπορούμε να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τη χώρα.

—-

Μετά την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή απόφαση του Υπουργού Γεωργίας κ. Γ. Καρασμάνη για την άμεση καταβολή αποζημιώσεων 33 εκ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν απώλεια εισοδήματος από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες της περιοχής μας.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα με τη μορφή της στρεμματικής ενίσχυσης, στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, με βάση την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του 2014 για κάθε παραγωγό.

Παράλληλα, στην Ημαθία θα ξεκινήσουν άμεσα να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις που αφορούσαν τις επιπτώσεις από το Ρωσικό εμπάργκο ενώ πρέπει να υπάρξει διεκδίκηση για να υπάρχουν αποζημιώσεις και το 2015 αφού οι επιπτώσεις θα είναι ορατές και φέτος. Προσωπικά, έχοντας αναδείξει το πρόβλημα από το καλοκαίρι και πριν ακόμα επιβληθεί το εμπάργκο, καταθέτοντας σχετική πρόταση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρώ ότι οι αποζημιώσεις είναι μια θετική εξέλιξη για τους παραγωγούς μας».