Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Νέα αποτροπή αυτοκτονίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

elaslogo_gia anartiseisΆλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε από χρήστη του διαδικτύου, απετράπη στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του καινοτόμου συστήματος CYBER ALERT, ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Ακολούθησε στοχευμένη και ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, για να τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του ατόμου, με απώτερο στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και περαιτέρω τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του ατόμου. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκε μια ημεδαπή γυναίκα της οποίας διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα ενώ της παρασχέθηκε και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID