Κατηγορίες
ανακοινώσεις Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Ενημερωτικές συναντήσεις της Π.Ε Ημαθίας σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα, για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας‏

enimerpenotita20150129Ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, στην διαβούλευση του οποίου συμμετέχει ως συντονιστής-εταίρος, πραγματοποίησε, με τη συμμετοχή προέδρων τοπικών κοινοτήτων και φορέων, η Π.Ε Ημαθίας, στους δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Τους συμμετέχοντες ενημέρωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα. Νίκη Καρατζιούλα και κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, τονίζοντας ότι στους 37 από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου και του Μητροπολιτικού δήμου της Θεσσαλονίκης,…

τον συντονισμό του προγράμματος έχουν αναλάβει οι κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, επικουρώντας στον κεντρικό συντονισμό που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πρώτη συνεκάλεσε σύσκεψη για την σημαντική αυτή δράση, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας, με την παροχή επισιτιτιστικής βοήθειας, ειδών πρώτης ανάγκης, κλινοσκεπασμάτων, ρούχων, υποδημάτων κ.α, στις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Την Τετάρτη 28η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και επικεφαλής των κοινωνικών δομών του δήμου κ.Μπρουσκέλη, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ,της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής.
Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, σε συνέχεια της ενημερωτικής σύσκεψης που έγινε την περασμένη βδομάδα στο δημαρχείο της Νάουσας, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καλαϊτζίδη και του δημάρχου Νάουσας κ.Κουτσογιάννη, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Κοπανού, η κ.Καρατζιούλα και ο κ.Τεληγιαννίδης ενημέρωσαν, παρουσία κοινωνικών λειτουργών του δήμου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Νάουσας για το ανωτέρω πρόγραμμα.

Η υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας κα Καρατζιούλα, η οποία ορίσθηκε από τους είκοσι και πλέον κοινωνικούς φορείς που υπέγραψαν το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας με την Π.Ε Ημαθίας, μεταξύ τους η Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας, ο ΙΣΗ, ο ΦΣΗ, τα Γηροκομεία Βέροιας και Νάουσας, τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού του προγράμματος υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες ανακούφισης που θα προσφέρει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ημαθίας και όχι μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια ενός δήμου.