Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος: συναντήσεις με αγρότες και προτάσεις για τον πρωτογενή τομέα

vesiropoulosΣτις προτάσεις του για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αναφέρθηκε σε συναντήσεις του με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Ημαθίας, ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.
“Είναι η ώρα να δώσουμε αληθινή ελπίδα στους αγρότες και κτηνοτρόφους μας. Η αληθινή ελπίδα προϋποθέτει υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις”, τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ΚΑΠ, επισημαίνοντας:
“Από την 1η Ιανουαρίου ισχύει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, πάνω από 20 δις ευρώ θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εξαετία, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε παραγωγικά, όχι όπως στο παρελθόν.
Υπάρχουν 14 δις για ενισχύσεις και 6 δις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι δικές μου οι προτάσεις είναι:

-Δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων. Να επιδοτείται η καλλιέργεια γης και το ζωικό κεφάλαιο. Τέρμα στους αγρότες του καναπέ, να ενισχύονται οι πραγματικοί αγρότες.

-Νέα κίνητρα ενισχύσεων και νέο ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών.

Οι ομάδες παραγωγών είναι το μέλλον, εγγυώνται καλύτερο εισόδημα για τους αγρότες, τους δίνουν τη δυνατότητα να βγουν οι ίδιοι στην αγορά, να εξάγουν τα προϊόντα τους.

-Χρηματοδότηση σε νέες και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

-Αλλαγή του πλαισίου αγροτικής ασφάλισης για τις καιρικές συνθήκες, τις ασθένειες και τις ζημιές σε καλλιέργειες. Άμεση κάλυψη με ευέλικτες διαδικασίες.
Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Για αυτές θα αγωνιστώ την επόμενη μέρα, διεκδικώντας δυναμικά την υλοποίηση τους”.

Ο κ. Βεσυρόπουλος κάλεσε το Σύριζα να εγκαταλείψει την κινδυνολογία και το λαϊκισμό, δηλώνοντας ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι “δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών”.