Κατηγορίες
πολιτική

Τσίπρας στον ΣΚΑΙ

tsipras_skai 20141201Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ παραχώρησε συνέντευξη (που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το θέμα της ανάληψης της εξουσίας από το κόμμα του και για αυτά που ακούγονται από στελέχη της Κυβέρνησης – προερχόμενα κυρίως από τη ΝΔ, χαρατήρισε ως αυτονότητο “όχι” εκλογή προέδρο από την παρούσα Βουλή και ανέφερε πως το κυβερνητικό/οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που αναλύθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στα κόμματα που αντλούν ψήφους από την ίδια δεξαμενή (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ).  Για το μεν πρώτο είπε ότι “είναι ένα κόμμα που έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο” ενώ για το δεύτερο είπε ότι “φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα χωράφια της άγονης μνημονιακής πολτικής”.

Όσον δε αφορά το θέμα αυτοδυναμίας ή συνεργασιών, εντέχνως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάνοντας μια αναφορά στην παράδοση που έχει δημιουργήσει το κόμμα τους στον τομέα των συνεργασιών.

Για τις καταθέσεις – απαντώντας στον Άδωνι και σε όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια – είπε ότι δεν κινδυνεύουν (απεθυνόμενος προφανώς στους “νοικοκυραίους” που είναι μεν άστεγοι πολιτικά αλλά δεν εμπιστεύονται το κόμμα του) ενώ ανέφερε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δίκαιη φορολόγηση των πολιτών.

Για τους 180 άφησε σαφείς αιχμές ενώ απέκλεισε συνεργασία με τον Παπανδρέου (που επανέρχεται στο προσκήνιο) αλλά όχι και με τον Καμμένο (για τον οποίο είπε πως έχει σταθερή στάση).