Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας

imatiamappa330Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Σε πλήρη ετοιμότητα η Ημαθία για την αντιμετώπιση έκτακτων χειμερινών καιρικών φαινομένων. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας

Την ετοιμότητα του μηχανισμού της Π.Ε Ημαθίας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, δήμοι, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις) εξέφρασαν οι εκπρόσωποι τους, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ημαθίας, η οποία έγινε το πρωί της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Τον συντονισμό της οργάνωσης είχε ο προϊστάμενος του αντίστοιχου τμήματος πολιτικής προστασίας στην Ημαθία κ.Μπαρμπαρούσης. Στις προσπάθειες που καταβάλει η διοίκηση Καλαϊτζίδη για την εξεύρεση λύσεων σε επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές, όπως ο Λουδίας ,αναφέρθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ.Τεληγιαννίδης.

Ακολούθησε τοποθέτηση και συζήτηση όλων των εκπροσώπων της Π.Ε Ημαθίας, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της ΕΛ.ΑΣ, του Στρατού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, των δήμων, των δημοσίων υπηρεσιών και των παρευρισκόμενων εθελοντικών οργανώσεων. Κοινή συνισταμένη όλων η όσο το δυνατόν καλύτερη και συντονισμένη δράση αντιμετώπισης τόσο των πλημμυρικών φαινομένων, όσο και των χιονοπτώσεων στην Ημαθία, ο οποία, όπως ανέφερε ο κ.Μπαρμπαρούσης, έχει ετοιμότητα, τόσο σε αλάτι, όσο και σε μηχανήματα αποχιονισμού, μετά τον σχετικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε και την σύμβαση που υπογράφεται εντός των ημερών με ιδιώτη.”