Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας περιβάλλον Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πλατύ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητείται τη Δευτέρα 8/12 το θέμα με το εργοστάσιο βιολιπασμάτων

pkm2Θα υιοθετήσουν τις θέσεις πολιτών και Τοπικής Αρχής για τη μη λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων οι εκλεγμένοι στην Περιφέρεια Ημαθιώτες ή όχι;;;

Οι αποφάσεις των οργάνων του Δήμου αλλά και η πρόθεση των κατοίκων του Πλατέος ήταν ξακάθαρες: “όχι στη λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων”.

Οι κάτοικοι στη συγκέντρωσή τους (με τεκμηριωμένες απόψεις και εύλογες απορίες) καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο δήμαρχος προσωπικά είπαν ξεκάθαρο “όχι”.

Το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ( Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Στο σχετικό δελτίο τύπου της 5ης Δεκεμβρίου της ΠΚΜ εμφανίζεται πως το θέμα έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, είναι το 17ο:

“Θέμα 17ο: Γνωμοδότηση επί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στα πλαίσια της ανανέωσης-τροποποίησης της υφιστάμενης δραστηριόητας “Παραγωγή α) οργανικού εδαφοβελτιωτικού – οργανοχουμικών λιπασμάτων και β) ανακύκλωση – αποβουλκάνωση ελαστικών”, της εταιρείας ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε. στα υπ’ αριθμ. 277 & 278 Αγροτεμάχια Αγροκτήματος Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας, Π.Ε. Ημαθίας.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας.”

Αναπόφευκτα λοιπόν έρχονται στην επιφάνεια 3-4 ερωτήματα:

  • Τι θα πει κατά την εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης;
  • Πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι Ημαθιώτες που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο;;
  • Θα αφουγκραστούν και θα υιοθετήσουν τις θέσεις πολιτών και Τοπικής Αρχής ή όχι;
  • Ποιά θα είναι η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Μία απάντηση στο “Στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητείται τη Δευτέρα 8/12 το θέμα με το εργοστάσιο βιολιπασμάτων”

Καποιοι αστείοι της τοπικής κοινότητας Πλατεος είπαν όμως “ναι” στην λειτουργία του εργοστασίου. Πάνω σ’ αυτήν την απόφαση θα στηρίξουν την προσπάθεια επαναλειτουργίας του εργοστασίου τα στελέχη του εργοστασίου. Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην δοθεί άδεια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.