Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πλατύ Χωρίς κατηγορία

“Ναι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρ. Μακεδονίας στη λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων

maniinaltoΑναμένεται η αντίδραση του Δήμου Αλεξάνδρειας

Με μια απόφαση που αναμένεται να συζητηθεί πολύ – αλλά και να προκαλέσει αντιδράσεις από διάφορες πλευρές, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να δώσει τελικά το “πράσινο” φως στη λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων στο Πλατύ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου και αυτό, αποφασίζοντας ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ τόσο με τις αρνητική στάση της Τοπικής Αρχής (Δημοτικό Συμβούλιο, δήμαρχος Αλεξάνδρειας) όσο και με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος (αλλά και των γειτονικών χωριών), γνωμοδότησε θετικά (!!!) επί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Να σημειωθεί πως το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος είχε τοποθετηθεί στο θέμα με συγκεκριμένες επιφυλάξεις (στις 9 Οκτωβρίου), που σχετίζονται με τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα από τη λειτουργία του εργοστασίου.

Το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου αναφέρει ότι η εισήγηση  για το θέμα ήταν θετική και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν θετικά. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν αρνητικά, το ίδιο φυσικά και όλοι οι αντιπολιτευόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι που κατάγονται από την Ημαθία.

Αυτό που τώρα αναμένεται είναι να δούμε την αντίδραση του Δήμου Αλεξάνδρειας – οι πληροφορίες μας λένε πως θα είναι έντονη.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε γίνει στις 9 Οκτωβρίου στο Πλατύ

Δείτε ΕΔΩ τι είχε πει ο δήμαρχος Αλεξανδρειας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας – μια στάση που μετατράπηκε σε ΟΜΟΦΩΝΗ αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, λίγες ημέρες αργότερα (ΕΔΩ, στην τελευταία παράγραφο οι λεπτομέρειες).

2 απαντησεις στο ““Ναι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρ. Μακεδονίας στη λειτουργία του εργοστασίου βιολιπασμάτων”

Όταν δεν τιμάς τη ζωή των παιδιών σου κι έρπεσαι σε συμφέροντα, τι περιμένεις να μην σε αδικήσουν οι βάρβαροι, να μην σε ευτελίσουν; Μόνος σου έβγαλες τα μάτια σου, μόνον που δεν θα το συνειδητοποιήσεις ποτέ.

Δυστυχώς για τούς κατοίκους Πλατεος η Περιφέρεια έλαβε υπόψιν την απόφαση του τοπικού συμβουλίου και όχι την γνωμοδοτήση του δημοτικού συμβουλίου. Μπράβο στους φωστήρες του τοπικού συμβουλίου Πλατεος, για την προσφορά τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που εκπροσωπούν!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.