Κατηγορίες
Ημαθία

Τις εγκαταστάσεις της Κουλούρας προτείνουν στο ΥΠΟΙΚ η Π.Ε. Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας

synantisiteloneioΑντιπεριφέρεια Ημαθίας, Δήμος Βέροιας, βουλευτές και υπηρ. παράγοντες προκρίνουν τελικά τη λύση της αγοράς στην Κουλούρα ως πρόταση για το Τελωνείο

Τη θέση της Π.Ε. Ημαθίας, των βουλευτών Ημαθίας της ΝΔ, του Δήμου Βέροιας καθώς και εκπροσώπων της “Αμάλθεια Α.Ε.” και του Επιμελητηρίου Ημαθίας για την εγκατάσταση του ενοποιημένου Τελωνείου Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας στην περιοχή της Κουλούρας γνωστοποιεί δελτίο τύπου της Π.Ε. Ημαθίας που διανεμήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αυτό, ομόφωνη ήταν η απόφαση των παραπάνω να προταθεί η παραχώρηση του χώρου των εγκαταστάσεων της «Αμάλθεια Α.Ε» στον κόμβο της Κουλούρας – μέσα σε ένα τετράμηνο από την ώρα που το ΥΠΟΙΚ το αποδεχεθεί – για 50 χρόνια. Με σχετικό έγγραφο Π.Ε. και Δήμου Βέροιας γνωστοποιείται η πρόθεση αυτή. Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Ομόφωνη θέση  για τη λειτουργία του ενοποιημένου Τελωνείου Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθειας Α.Ε» στον κόμβο της Κουλούρας, εξέφρασαν οι βουλευτές της Ημαθίας κ.κ Βεσυρόπουλος και Μπατσαρά (ο κ.Τσαβδαρίδης εκπροσωπήθηκε από συνεργάτιδα του, λόγω απουσίας του στην Αθήνα), ο δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης, το μέλος του δ.σ της «Αμάλθειας» κ.Κούτρας, ο πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Γιάγκογλου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ.Καλαϊτζίδη, το πρωί της Παρασκευής  19 Δεκεμβρίου, στην  Π. Ε Ημαθίας. παρουσία των περιφερειακών συμβούλων κ.κ Καρατζιούλα και Τεληγιαννίδη.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν την κοινή απόφαση της Π.Ε Ημαθίας και του δήμου Βέροιας,  προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και την γενική διεύθυνση Τελωνείων, στην, εντός τετραμήνου, παράδοση των απαιτούμενων χώρων  του Τελωνείου στην Κουλούρα, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις εξής ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Α)ισόγειο κτήριο γραφείων 750 τ.μ.

Β) τμήμα κτηρίου-αποθηκευτικού χώρου κλειστού, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ (η επιφάνεια του τμήματος που θα παραχωρηθεί θα προσδιοριστεί ανάλογα με τις ανάγκες του Τελωνείου για την αποθήκευση κατασχεμένων-δεσμευμένων εμπορευμάτων)

Γ) Περιβάλλοντας χώρος- γήπεδο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων, με δυνατότητα επέκτασης αυτού, ανάλογου με τις ανάγκες του Τελωνείου, για  τα επόμενα πενήντα έτη.

Ο κ.αντιπεριφερειάρχης έλαβε την διαβεβαίωση από τους κ.κ βουλευτές, ότι την ερχόμενη Δευτέρα  θα συναντηθούν με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να έχει επιτυχή κατάληξη η προαναφερόμενη διαδικασία.

Υ.Γ Σας επισυνάπτουμε κοινό έγγραφο που απέστειλαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Βέροιας κ.Κώστας Βοργιαζίδης προς το Γραφείο της Γενικής Διευθύντριας Τελωνείων και Ε.Φ.Κ με τις δεσμεύσεις για την εντός τετραμήνου παραχώρηση των απαιτούμενων ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ώστε να εγκατασταθεί το ενοποιημένο Τελωνείο Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στις εγκαταστάσεις της «Αμάλθειας Α.Ε» στην περιοχή της Κουλούρας.

egrafo teloneio 1

egrafo teloneio 2