Κατηγορίες
Βέροια παιδεία

Από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας ένα Μήνυμα Αγάπης και Αποδοχής της Διαφορετικότητα

musikosxoleio veroias1Με μια αγκαλιά τραγούδια και μηνύματα επισκέφθηκαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας, οι μαθητές/τριες της α΄ και β΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τις φιλολόγους, Ιντζεβίδου Κυριακή και Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, και τους μουσικούς, Βαλαβάνη Βασίλειο και Ματσίγγου Εύα, μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει για τους μικρούς μαθητές του Ειδικού Σχολείου αποσπώντας επιφωνήματα ενθουσιασμού και χαράς. Έπειτα αντάλλαξαν μαζί τους εικαστικά έργα, τα οποία οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ετοίμασαν με τη βοήθεια της καθηγήτριας των εικαστικών Χαμιδιελή Φωτεινής, τα οποία μετέφεραν το μήνυμα της αγάπης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στη συνέχεια οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα άτομα με Αναπηρία με τίτλο «Αν ήμουν στη θέση σου» που υλοποίησε η Κοινωνική Λειτουργός του Σχολείου, κα Οικονομίδου Έφη και είχε ως στόχο, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσομοίωσης σε καταστάσεις αναπηριών, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης που υφίστανται τα άτομα με διαφορετικότητα.

«Ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή για μένα, γεμάτη συγκίνηση, ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό. Κατάλαβα ότι όλα στην ζωή δεν είναι τόσο εύκολα και ότι η ανθρώπινη ψυχή αποζητά την αγάπη. Σήμερα προσπάθησα να κάνω λίγο ομορφότερη τη μέρα κάποιων που η ζωή θέλησε να τους κάνει διαφορετικούς από εμάς και βάζοντας για λίγο τον εαυτό μου στη θέση τους άγγιξα, έστω για μια στιγμή, τον δικό τους κόσμο».

μαθήτρια α γυμνασίου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές και δασκάλους του Ειδικού Σχολείου Βέροιας και ιδιαίτερα στην κα Οικονομίδου Έφη για το διαφορετικό μάθημα που μας πρόσφεραν.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ