Κατηγορίες
αυτοκίνητο Χωρίς κατηγορία

Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Astra J για προληπτικό έλεγχο του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης

astrajopelH Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων OPEL
στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτωνOPEL τύπου Astra J.

Η ανάκληση αφορά 5059 οχήματα, παραγωγής από έτη 2010 έως 2012. Όλα τα οχήματα βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Στα επηρεαζ όμενα οχήματα, σε περίπτωση παρεμπόδισης της λειτουργίας του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μονάδα ανεμιστήρα ψύξης και, στη χειρότερη περίπτωση, ανάφλεξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στη Ελλάδα για τυχόν τροχαία ατυχήματα ή συγκρούσεις που να έχουν προκληθεί από αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, έχει υπάρξει μεμονωμένη αναφορά για ανάφλεξη σε όχημα, που ενδέχεται να συνδέεται με την συγκεκριμένη περίπτωση και η οποία εξετάζεται.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.