Κατηγορίες
άρθρα

Άρθρο (Τ. Τασιόπουλος): Λερωμένα δεκανίκια

tassiopoulos– Ο λαϊκισμός ο οποίος ενδημεί στην ελληνική κοινωνία, στον δήμο μας συγχωνεύτηκε με τα γνωρίσματά του επιχωρίου πελατειακού συστήματος και έτσι προέκυψε μια αναπόδραστη δημαγωγία, την οποία εκείνοι που την χρησιμοποιούν νομίζουν πως θα την εξαργυρώνουν ως γραμμάτιο προς εξόφληση.

– Έτσι άνθρωποι των 59 ψήφων, ως υποψήφιοι σωτήρες της τοπικής κοινωνίας, αντί να συνετιστούν επειδή ακριβώς κανένας δεν ξοδεύει γι ’αυτούς ούτε δεκάρα, δημαγωγώντας με ανευθυνότητα, καθίστανται ανεξόφλητα γραμμάτια , που αλληθωρίζουν για την εξόφληση τους έναντι τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.

-Αυτό είναι βεβαίως ένας αγωγός εκποίησης , με αντάλλαγμα να προβαίνει κανένας -όπως κάποιοι προηγούμενοι- σε αργυρώνητες παροχές, παίρνοντας παροχές ψήφου.

-Όλα τα παραπάνω θα ήταν επικίνδυνα για το δήμο μας αν αυτοί που τα απεργάζονται , ως δημόσια γράφοντες είχαν έστω και την παραμικρή εκτίμηση, πουλώντας έστω κι ένα φύλλο.

-Είναι παρήγορο ότι η τοπική κοινωνία αξιοποιώντας τα δικά της πλεονεκτήματα και προσπερνώντας πληρωμένους δημαγωγούς μέσα από βέλτιστες πρακτικές απέδειξε ότι έχει έναν συνειδητοποιημένο κόσμο ο οποίος στεκόμενος στο ύψος των περιστάσεων ανέδειξε την δική του τοπική ηγεσία.

-Η νέα τοπική ηγεσία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων , να ξεχάσει κακές συνήθειες του παρελθόντος που οδήγησαν τα πράγματα στο στραβό δρόμο, να δει σε ποιο σημείο άρχισε το σαράκι της διαφθοράς , της λούφας της διαπλοκής και της τζάμπα μαγκιάς η οποία διαβρώνει όλα τα καλά στοιχεία.

-Σε προηγούμενη τοποθέτηση περί της ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ, έγινε μια αναφορά σε θέματα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρησης που αφορούσαν το δήμο Αλεξάνδρειας.

-Ο δήμος όμως είχε και έχει ευθύνη και σε άλλα ΝΟΜΙΚΑ πρόσωπα που συμμετέχει και ένα από αυτά είναι ο πολύπαθης ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ που αποτελεί μια πικρή ιστορία με γνωστούς πρωταγωνιστές.

– Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ιδρύθηκε ως “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ” και από την ίδρυσή της μέχρι το 1995-96 οι κοινότητες συμμετείχαν μόνο και μόνο να πληρώνουν “ως εγγυήτριες” το δάνειο που είχε συνομολογηθεί επί του αείμνηστου ΠΑΛΟΣΤΟΛΟΥ για την έναρξη κατασκευής του εσωτερικού δικτύου της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

-Την τετραετία 1995-98 διευθετήθηκε το θέμα αυτό, εξασφαλίστηκε άδεια χρήσης νερού από την περιοχή “έξι βρύσες” συντάχθηκε μελέτη από την ΑΤΕ ΑΡΔΡΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ (αποφ, 98/1998) με 990.000 δρχ. (δηλαδή μ3 2905,00 ευρώ) και επετεύχθηκε η ένταξη στη ΣΑΕΠ 008/2 (Γ διορθωτικό πακέτο) ως έργο επέκτασης δικτύου με 2 δις δραχμές.

Αυτά τα λίγα έγιναν τότε.

-Το πιο πιθανό όμως είναι πως με όλα τα παραπάνω άνοιξε πεδίο λαμπρό για όσους διαδέχτηκαν το 1999 την τότε διοίκηση.

-Έτσι ενώ υπήρχαν στο συρτάρι όλες οι προϋποθέσεις και μελέτη, στις 13/4/2000 υπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ-και ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ για σύνταξη μελέτης με την Κ/Ξ ΚΑΡΑΤΖΑΣ αντί του ποσού των 43.778.000 δραχμών ήτοι 128.475 ευρώ.

-Το 2005 όμως με πρόεδρο τον κ. Φ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ανατίθεται στις 26/11/2003 σύνταξη άλλης μελέτης στην εταιρεία “ΡΟΪΚΟΣ” αντί ποσού 746.130 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

-Από τη συνεδρίαση αυτή απουσίαζαν 14 σύμβουλοι!!!! Άραγε γιατί;

-Η Κ/Ξ ΚΑΡΑΤΖΑΣ προφανώς θιγμένη οδηγεί στα δικαστήρια τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ και δικαιώνεται για 200.000 ευρώ και στις 16/2/2006 συμβιβάζεται για το ακέραιο ποσό των 105.000 ευρώ που μαζί με το ΦΠΑ φτάνει στις 124.590 ευρώ.

-Άλλαξε όμως πρόεδρος και στις 21/2/2006 ο κ. ΚΑΡΕΛΗΣ υπογράφει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ σύμβαση με την “ΡΟΪΚΟΣ ΑΕΗ” για την “ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου” και εγκρίνεται με την υπ’ αριθμ’ 27/2008 ο δεύτερος συγκριτικός πίνακας που ΑΝΕΒΑΖΕΙ την προβλεπόμενη δαπάνη σε 1.428.000 ευρώ και στην συνέχεια τρίτος ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ (22/4/2009) που μαζί με τις αναθεωρήσεις και το ΦΠΑ εξακοντίζει το ποσό στα ύψη των 2.332.400 €.

Για να συνοψίσουμε για να τα δει η νέα διοίκηση και ίσως και κανένας αρμοδιότερος για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος :

-Η διοίκηση Τασιόπουλου το 1998 με 2.905 ευρώ συντάσσει ΜΕΛΕΤΗ με την ΑΤΕ ΑΡΔΡΕΥΣΕΩΝ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ.

-Η διοίκηση ΔΡΙΣΤΑ με προγραμματική σύμβαση συντάσσει – επικαιροποιεί ΜΕΛΕΤΗ (13.4.200) με την Κ/Ξ ΚΑΡΤΖΑ με 128.475 ευρώ.

-Η διοίκηση ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ (26/11/03) συντάσσει ΜΕΛΕΤΗ με 746.130 ευρώ με την “ΡΟΪΚΟΣ ΑΕ”

-Η διοίκηση ΚΑΡΕΛΗ με δικαστική απόφαση και εξωδικαστικό συμβιβασμό πληρώνει στην Κ/Ξ ΚΑΡΑΤΖΑΣ 124.950 ευρώ.

-Και τέλος οι Διοικήσεις ΚΑΡΕΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ τα έτη 208-2009 πληρώθηκαν συνολικά 2.332.000 ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργούνται κάποιες απορίες:

-Γιατί ενώ υπήρχαν ΜΕΛΕΤΕΣ στα συρτάρια παραγγέλνονταν και άλλες και άλλες με το ίδιο αντικείμενο μέχρι σημείου να οδηγείται ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ στα δικαστήρια και να χάνει τις υποθέσεις;

-Έτρεξαν τόσα προγράμματα – (ΕΠΤΑ, ΕΑΠΤΑ Ταμείο Συνοχής, τομεακά, ΠΕΠ, ΘΗΣΕΑΣ) γιατί ο Σύνδεσμος αφού πλήρωσε τόσες και τόσες μελέτες δεν μπήκε σε κανένα;

-Ποιοι ευθύνονται για το αμφιβόλου ποιότητας νερό που πίνει η Αλεξάνδρεια και τα χωριά πίνουν ακόμα χειρότερο νερό από τις γεωτρήσεις;

-Κάθε απάντηση δεκτή από τα λερωμένα δεκανίκια και από όσους απδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων που ως Τοπικά ΜΜΕ – ένα των οποίων συνεχίζει και σήμερα – ήταν τότε μούγκα στη στρούγκα . Άραγε γιατί;

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κανένας όταν του κοπεί το χαρτζιλίκι ; Τόσο-όσο δεν ενδίδει μια φρέσκια διοίκηση στις ανάγκες ψευτοπροβολής.

ΥΓ2. Μάλλον προκηρύσσονται ωσονούπω εκλογές και τελειώνει η συγκυβέρνηση ενός μεγάλου κόμματος όπως ήταν και είναι η ΝΔ – και ενός μεγάλου που τώρα είναι μικρό –όπως είναι το ΠΑΣΟΚ – και θα προκύψει νέα συγκυβέρνηση των δύο νέων μεγάλων κομμάτων δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ή θα έχουμε ξανά και ξανά εκλογές.

-Το καταστρεπτικό σενάριο είναι να έχουμε ξανά και ξανά εκλογές.

ΥΓ3. Γιαγια γιατι θα ψηφισεις τ΄ς αλλνους; Μα δα ΄ρθει “η δώρους για τα χριστούγινα” πιδ΄μ.