Κατηγορίες
τηλεόραση

Ψηφιακή τηλεόραση: βίντεο με τα βήματα για τον επανασυντονισμό των δεκτών

tvdigsytnonismosΗ εποχή της αναλογικής εκπομπής τηλεοπτικού σήματος τελειώνει οριστικά για την Κεντρική Μακεδονία (καθώς και για τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και τη Θεσσαλία) στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευή 21 Νοεμβρίου – μετά από περίπου 64 χρόνια εκπομπής (έστω και με διακοπές) στην περιοχή. Άλλωστε, η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στη Σαλονίκη έγινε.

Τι γίνεται σήμερα το βράδυ και τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς:

– αναλογικές εκπομπές τέλος και ενεργοποιούνται συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους.

– Στην περιοχή μας, που “πιάνουμε” το σήμα από Χορτιάτη και/ή Φιλίππειο Θεσσαλονίκης, πρέπει να επανασυντονίσουμε τους δέκτες μας, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρουμε τον δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί,

γιατί η διαδικασία είναι απλή (και ας ελπίσουμε πως στο μέλλον τα προγράμματα των καναλιών να είναι καλύτερα, με περισσότερες ελληνικές παραγωγές και με λιγότερα ηλίθια και ανούσια προγράμματα και με καθόλου προγράμματα που οι πρωινοί θα δείχνουν τι έκαναν οι απογευματινοί και οι απογευματινοί τι έκαναν οι βραδυνοί κ.ο.κ).