Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Χαμός στα “σοβαρά” news desk για τον Πορτογάλο πολιτικό…

coltelli…την ώρα που γίνεται διαπραγμάτευση με την Επιτροπεία (και είναι τα πάντα ανοιχτά) ενώ ετοιμάζεται και νέο ψαλίδι στις συντάξεις.

Επί τριήμερο τα πρωτοσέλιδα “κοσμεί” η είδηση για τον Πορτογάλο πρώην πρωθυπουργό ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Σόκρατες καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.

Φυσικά, δεν είναι κάτι νέο η σύλληψη ενός πολιτικού. Συμβαίνει συχνά. Ενός πρώην πρωθυπουργού όμως, και μάλιστα Ευρωπαίου, σπανίζει. Αν και εσχάτως βρωμάνε πολύ διάφορα, όπως το luxleaks, κάτι ιστορίες στην Ελλάδα ή στην Ισπανία κλπ κλπ .

Ο τρόπος πάντως και ο λόγος που γίνεται αραία και πού ένα τέτοιο ντλαβέρι είναι ο γνωστοί: όταν τελειώσει ευδοκίμως η “αποστολή” πολιτικών προσώπων (ή όταν πάνε να το παίξουν “Μάρκος Μπότσαρης” ενώ δεν τους παίρνει, τότε οι πολιτικοί φίλοι τους και πρώην συνεργάτες τους – συνήθως σε προμηθευτικές εργασίες – τους δίνουν στεγνά αφού τους έχουν “δεμένους” από παντού. Ο λόγος: προς παραδειγματισμόν, αλλά και για να έχει με κάτι να ασχολείται ο λαός όταν πρέπει να περάσει κάτι ακόμη μεγαλύτερο από αυτά που κάνανε παρέα…