Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Τρέχουν για να κλείσουν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

pgdmΑν οι αρχαιολόγοι βρουν έστω και μια επιγραφή ή μια κολώνα που θα γράφει “Македонија” ή κάτι άλλο στα κυριλλικά, τότε ας συμφωνήσουμε να τελειώνουμε. Και στα βαφτίσια που θα κάνουν ας γίνουμε εμείς – η Ελλάδα – οι νονοί/κουμπάροι!! Επειδή όμως όλα θα γράφουν “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, τότε πρέπει να κλείσουμε το θέμα ΟΡΙΣΤΙΚΑ λέγοντας “λυπούμαστε πολύ κύριοι αλλά οι τύποι aς μηχανευτούν άλλο όνομα για τη χώρα τους. Τέλος!”.

Την ώρα που οι καναλάρες μας και τα μεγάλα συστημικά, για να χρησιμοποιήσουμε και ορισμούς της εποχής μας, ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται σε πρώτο πλάνο με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις (ασύλητος τάφος στην περιοχή της Βεργίνας, τάφος μαζί με τον…. ένοικο στην Αμφίπολη) οι φίλοι μας έχουν βαλθεί να κλείσουν και μάλιστα γρήγορα το θέμα της ονομασίας των γειτόνων Σκοπιανών.


Ο Νίμιτς έχει κάνει τις προτάσεις του, κάλεσε τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, (τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι) να τον συναντήσουν στον ΟΗΕ ενώ το όνομα που παίζει έντονα είναι το “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας” (Upper Republic of Macedonia).

Έλα όμως που το “Άνω” έχει αναγκαστικά και ένα “Κάτω”! Και άντε, ας υποθέσουμε για χάρη της συζήτησης και μόνο πως όντως αυτοί είναι οι “Μακεδόνες” και ας πάρουν το “Άνω”. Το… “Κάτω” θα μας πει κανείς που βρίσκεται;;;