Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: είχε από όλα, από Σήφη μέχρι χαμένα τζιπ ή νεοαποκτηθέντα πρώην δημοτικά οχήματα αλλά και το Σαντιάγο Μπερναμπέου

SIFISSANTMERCΕίχε από εκδήλωση περιβαλλοντικών ανησυχιών από πρόσωπα που δεν το περίμενε κανείς μέχρι αναφορές (και έμμεση πρόσκληση για φιλοξενία;;;) στον Σήφη τον κροκόδειλο!

Από one-man-show συμβούλων που αφού εμφανίζονται και φεύγουν μόλις τελειώσει το προσωπικό show μέχρι πραγματικά ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ αντιδράσεις άλλων που άρεσαν γιατί ήταν η γνήσια έκφραση αυτού που ήθελαν να πουν χωρίς να στρογγυλοποιούν τίποτε.

Επίσης, ακούσαμε πως σχεδιάζονταν να γίνει στην περιοχή μας – που έχει ομάδες που παίζουν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα – το Σαντιάγο Μπερναμπέου (τελικά τα 120.000 ευρώ δεν θα δοθούν!). Το Τζουζέπε Μεάτσα έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια, περίπου με τα ίδια λεφτά. Τώρα σειρά είχαν άλλοι!

Τέλος, είχαμε και ευχές για καλοτάξιδα νεοαποκτηθέντα οχήματα αλλά και τις γνώριμες πλέον κόντρες που αφορούν την περιοχή της Μελίκης.

Αυτό που δυστυχώς ΔΕΝ είχεη συνεδρίαση ήταν διαλογική συζήτηση σε βάθος (και όχι συζήτηση για τη συζήτηση!) που θα έδινε κάποιο αποτέλεσμα και θα είχε αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών, η οποία διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο ενός Δήμου.

Με δυο κουβέντες: “να ‘χαμε να λέγαμε” το βράδυ της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τα περισσότερα θέματα να περνούν κατά πλειοψηφία.

Θα σταθούμε μόνο σε δυο-τρία πράγματα που ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση:

1. το τεχνικό πρόγραμμα: όπως μέσες-άκρες ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αυτό δεν δείχνει πλήρως την κατεύθυνση που θα ήθελε να δώσει η νέα διοίκηση Γκυρίνη λόγω του λίγου χρόνου που είχε στη διάθεσή της για την κατάρτισή του. Η σφραγίδα της νέας διοίκησης όμως υπάρχει, όπως είπε ο Κ. Ναλμπάντης, αφού “περιέχει κάποιες πινελιές από τη νέα διοίκηση”, “είναι ρεαλιστικό και πραγματικό” ενώ αναφερόμενος στα έργα είπε δεν έχει “κανένα έργο με απευθείας ανάθεση”, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της προηγούμενης διοίκησης.

2. στην κόντρα μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου για “εκδικητική” στάση έναντι συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων, συγκεκριμένα της Μελίκης. Ο πρώην δήμαρχος κατηγόρησε τον νυν για “κόψιμο” έργων και κονδυλίων, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον νυν ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοιου είδους στάση και ανέφερε ότι γίνεται προσθήκη έργων που στο σύνολό τους μπορεί να φτάσουν στο 1.000.000 ευρώ. Όμως για την ώρα δεν κατονομάστηκαν λεπτομερώς, αναμένουμε όμως να τα δούμε.

3. υπάρχει πρόβλεψη για χρηματοδότηση (αφού βρεθεί ο χώρος) του πανηγυριού της Αλεξάνδρειας, ενώ έγινε και και αναφορά στα νεκροταφεία της Αλεξάνδρειας – στα οποία οφείλουμε να σημειώσουμε πως αν δεν βρεθεί ΣΟΒΑΡΗ λύση ΣΥΝΤΟΜΑ τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για το τέλος σας έχουμε το εξής: μάθαμε ότι η νυν διοίκηση σχεδιάζει να καλέσει τα τοπικά ΜΜΕ και να κάνει μια αναφορά για το τι παρέλαβε ανά τομέα – έχει πλέον μια επίσημη εικόνα της κατάστασης και σκοπεύει να τη δημοσιοποιήσει. Ίδωμεν.