Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση Ευρώπη

Ρέντσι: “δεν δίνω εξηγήσεις πουθενά”

matteorenziΠήραν φωτιά τα ευρωπαϊκά σαλόνια με τις δηλώσεις του Ιταλού Ρέντσι, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να δίνει εξηγήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην ΕΕ (δηλαδή στους κάθε είδους Μπαρόζους, μαρόζους, Ντράγκι και ντράκους αλλά τα ‘χει κυρίως με τον Γιούνκερ) με την οικονομία της Ιταλίας να βρίσκεται στο αμήν.

Έχει τεράστιο χρέος (το δικό μας μοιάζει – ακόμη και αναλογικά να το βάλεις – με παιδική χαρά), το ΑΕΠ της σημειώνει πτώση (μοναδική περίπτωση μεταξύ του G7) ενώ τα εύσημα λαμβάνει ο … Μόντι για κάποιες διορθώσεις που έγιναν στον οικονμικό τομέα.

Ο Ρέντσι δεν είναι κορόιδο: έχει μπροστά του πολύ δρόμο, τον οποίο αν θέλει να τον διανύσει ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα πρέπει να πει και κανα “όχι” στους Ευρωπαίους.

Όσο για τον Γιουνκερ; Αυτός με περισσό θράσος λέει ότι “Δεν είμαι από τους τύπους που τρέμουν μπροστά σε πρωθυπουργούς και σε άλλους ανώτατους αξιωματούχους” ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες (κυρίως) πως δεν είναι ο επικεφαλής ενός τεράστιου γραφειοκρατικού μηχανισμού που πλέον δεν εξυπηρετεί τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε.