Κατηγορίες
βουλευτές Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Πολιτική εκδήλωση (με προεκλογικό τόνο) η συγκέντρωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

tsavekdilosi2Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση έκανε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στην Βέροια – στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον”, ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πάρα πολλοί Ημαθιώτες, πολιτικοί φίλοι και ψηφοφόροι του βουλευτή ενώ παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Β’ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης και Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης και δημοτικοί σύμβουλοι από τους Δήμους της Ημαθίας.

Στην ομιλία του ο Λ. Τσαβδαρίδης ανέφερε τα εξής:

Ημαθιώτισσες, Ημαθιώτες,

Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι,

Η σημερινή, πέραν κάθε προσδοκίας παρουσία σας στο κάλεσμα που σας απηύθυνα, δε μου αφήνει πολλά περιθώρια να εκφράσω με λόγια αυτά που νιώθω.

Γιατί βλέποντας γύρω μου παντού σε αυτό τον μικρό όπως αποδεικνύεται χώρο, πρόσωπα γνωστά, φίλους, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές, πιάνω τον εαυτό μου ανήμπορο να αποτυπώσω με λέξεις τη μεγάλη χαρά που νιώθω.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο δικός σας Λάζαρος με τον οποίον σας συνδέουν κοινά βιώματα, κοινές αγωνίες, κοινοί αγώνες, είναι εδώ.

Ακόμα και αν οι καθημερινές βαριές υποχρεώσεις στα Κέντρα των αποφάσεων της πρωτεύουσας, δεν επιτρέπουν τη φυσική μου παρουσία μαζί σας όσο θα επιθυμούσα.
Είμαι πάντα εδώ. Το ίδιο ταπεινός, το ίδιο διεκδικητικός, το ίδιο ειλικρινής. Αλλά ακόμη πιο έμπειρος, ακόμη πιο έτοιμος, ακόμη πιο συνειδητοποιημένος για τον ρόλο και την αποστολή που εσείς μου αναθέσατε στέλνοντας με το 2012 πρώτο Βουλευτή, να αγωνίζομαι για τα δίκαια σας, για τα δίκαια της Ημαθίας.

tsavekdilosi1Σήμερα, πρωταγωνιστής δεν είμαι εγώ. Ούτε καν πρωταγωνιστές είναι ο εξαιρετικοί φίλοι, πρώην Υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ο “εξπέρ” των αγροτικών θεμάτων, τους οποίους και ευχαριστώ ειλικρινά για την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκλησή μου, την εξαιρετική ομιλία τους και τα θερμά λόγια που μου απήυθυναν.

Πρωταγωνιστές, είστε πρωτίστως εσείς, που όλα αυτά τα χρόνια σταθήκατε κοντά μου στις χαρές και τις λύπες μου, εσείς που με στηρίξατε με αποφασιστικότητα σε όλα τα βήματα της κοινωνικής, επαγγελματικής και τώρα πολιτικής μου πορείας.

Και ως πρωταγωνιστές, σήμερα μιλάτε εσείς, η καρδιά της Ημαθίας. Μία καρδιά τόσο μεγάλη, που χτυπάει και ακούγεται από τον Αρχάγγελο μέχρι το Δάσκιο και από το Ροδοχώρι μέχρι το Κλειδί, στέλνοντας παντού το ηχηρό μήνυμα ότι ο κόσμος της Ημαθίας είναι όρθιος και περήφανος ακόμα και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, αποφασισμένος περισσότερο από ποτέ να μην αφήσει τις σειρήνες της οπισθοδρόμησης και των ανέξοδων λόγων αλλά και τους τζάμπα μάγκες, να εμποδίσουν την πορεία της χώρας προς το μέλλον.

Είμαι σε όλους σας ευγνώμων.

Φίλες και φίλοι,

η μαζική σας προσέλευση σήμερα, κλείνει όλα τα κακόβουλα στόματα που παπαγαλίζουν την συνολική απαξίωση της πολιτικής από τον Λαό και επενδύουν στο μπάχαλο, στην τυφλή οργή, στην συνολική άρνηση των πάντων. Διαψεύδει οικτρά, όλους όσους φαντάζονται ότι ο Λαός δεν έχει μνήμη, και κρίση να αναγνωρίζει αυτούς που εργάζονται νυχθημερόν για να ξεριζώσουν όλα τα στραβά του παρελθόντος της χώρας μας.

Διαψεύδει οικτρά, όσους πιστεύουν ότι ο Λαός δεν έχει κρίση να αναγνωρίζει αυτούς που έμαθαν να εναλλάσσονται από το μονότονο “όχι σε όλα” όσον αφορά τις μεγάλες μάχες που δίνει η κυβέρνηση σε εσωτερικό και εξωτερικό για το καλό της χώρας μας, με το άκριτο “ναι σε όλα” και σε όλους, προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Αυτές οι πολιτικάντικες συμπεριφορές παλαιάς κοπής που ψαρεύουν σε θολά νερά και χαϊδεύουν αυτιά προς άγραν ψήφων, έχουν δυστυχώς γι’ αυτούς και όνομα και διεύθυνση. Το όνομα είναι ΣΥΡΙΖΑ και η διεύθυνση είναι Κουμουνδούρου.

Οι νοσταλγοί του παρελθόντος, δεν αντέχουν σε αλήθειες. Παραπληροφορούν σκόπιμα, ισοπεδώνουν τα πάντα, θρέφονται και θρέφουν τον κόσμο με ψευδαισθήσεις και εικονικές πραγματικότητες.

Κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για αναξιοπιστία και ψεύτικα λόγια, ότι δήθεν άλλα έλεγε στα Ζάππεια για τα μνημόνια και άλλα έκανε όταν ήρθε στην κυβέρνηση.

Μέγα ψεύδος. Λες και δεν ξέρουν μέχρι και οι πέτρες πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αυτή που έφερε τα μνημόνια. Βρήκε τα μνημόνια. Και αγωνίστηκε από την αρχή με νύχια και δόντια για να βγούμε από αυτά.

Και θα βγούμε. Όχι όμως σαν άτακτο μπουλούκι, όπως ίσως θα ήθελαν, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπημένες καταστάσεις τύπου Αργεντινής, αλλά σαν συντεταγμένη δύναμη και ισχυρή χώρα, που ξέρει να διορθώνει τα λάθη της, να προχωράει στις αναγκαίες τομές για την θωράκιση του μέλλοντος της, να μάχεται για τα δίκαια της, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της στο διεθνές περιβάλλον.

Κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για κωλοτούμπες. Ποιοι; Οι καθηγητές της κωλοτούμπας και της ασυνέπειας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα και μνημείο ασυνεπούς επιχειρηματολογίας, από αυτή που συνεχώς εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του χρέους.

Για να δούμε λοιπόν τι λένε για το κορυφαίο αυτό ζήτημα, οι πρωταθλητές της κωλοτούμπας.

Από τη μία ο Τσίπρας στη ΔΕΘ υποσχέθηκε ακύρωση του Μνημονίου το πρώτο βράδυ της νίκης. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν θα γίνει σε μια μέρα η καταγγελία του Μνημονίου γιατί αυτό προϋποθέτει συμμαχίες και δημιουργία συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η μονομερής διαγραφή χρέους. Ο κ. Τόλιος τάχθηκε ευθέως υπέρ της μονομερούς διαγραφής. Ο κ. Δραγασάκης, ανέφερε ότι αντί για κούρεμα μπορεί να υπάρξει απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Ο κ. Κουρουμπλής, υποστήριξε μέσες άκρες μια επιμήκυνση του χρέους για 80-90 χρόνια, που μπορεί να είναι το ίδιο με ένα κούρεμα. Ο δε κ. Λαφαζάνης, δήλωσε ότι το υπέρογκο δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής του.

Ο κ. Βίτσας τέλος, δήλωσε ότι η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή, αλλά πολιτική επιτήρηση και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσχωρήσει στη λογική της επιμήκυνσης.

Με αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις, φιλοδοξεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και να οδηγήσει τον τόπο έξω από την κρίση; Με αυτά τα αλαλούμ ζητάνε από τους πολίτες να τους εμπιστευτούν;

tsavekdilosi3Φίλες και φίλοι,

τον Ιούνιο του 2012, η νέα κυβέρνηση παρέλαβε την χώρα μας βαριά άρρωστη σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου. Οι πληγές από την είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο και η βίαιη αλλαγή που αυτό επέφερε στον τρόπον ζωής των Ελλήνων, έφεραν την κοινωνία σε απόγνωση.

Με την ανεργία σε δυσθεώρατα ύψη, με τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται διαρκώς, με τις υπηρεσίες πρόνοιας σε κωματώδη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, η χώρα είχε τεράστιο έλλειμμα διεθνούς αξιοπιστίας, βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σαθρής οικονομίας, του διογκωμένου δημόσιου χρέους, αλλά και της αδυναμίας της να προβεί σε οποιοδήποτε δανεισμό και παράλληλα βίωνε μεγάλη πολιτική αναταραχή, απόρροια του προκλητικού λαϊκισμού συγκεκριμένων κομμάτων που έταζαν στα ευάλωτα αυτιά του κόσμου φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η νέα κυβέρνηση ανέλαβε και υλοποίησε δύο κομβικές δεσμεύσεις απέναντι στον Έλληνα πολίτη στις προηγούμενες εκλογές.

Να μη βγει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα από το ευρώ, που θυμηθείτε, εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά πιθανό και να βγάλει το ταχύτερο δυνατόν τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Εκείνη την περίοδο, αυτό φάνταζε ως ένα εξαιρετικά δύσκολο προς επίτευξη έργο, ακόμα και στους πιο αισιόδοξους από μας.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Το καταφέραμε.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Το καταφέραμε.

Ελάχιστοι πίστευαν ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. Το καταφέρνουμε και αυτό βήμα βήμα.

Όχι χωρίς τεράστιο κόπο. Όχι χωρίς τεράστιες, ίσως και δυσανάλογες σε σχέση με τις δυνατότητες τους, θυσίες από τους πολίτες, όχι χωρίς λάθη. Αλλά επιτυγχάνουμε τους στόχους.

Και τώρα που μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς στα δικά μας πόδια, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες επιτυχίες είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν πολύ γρήγορα και στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων διαθέτουν λιγοστές πλέον αντοχές.

Μπαίνοντας ως εκ τούτου τάξη στα οικονομικά της χώρας, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε ευκολότερα στις απαραίτητες διορθώσεις και να θέσουμε τις βάσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες ελαφρύνσεις προς τους πολίτες προκειμένου να πάρουν τις ανάσες που τόσο δικαιούνται και για τις οποίες τόσα πολλά έδωσαν από υστέρημα χρημάτων και ψυχής.

Τώρα μπορούμε και το κάνουμε, να ρυθμίσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να προχωρήσουμε στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Να προχωρήσουμε σε σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων. Να δίνουμε κοινωνικό μέρισμα σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.

Να δίνουμε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά σε μία σειρά Δήμων και να σχεδιάζουμε τη διεύρυνση του σε όλη τη χώρα.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για παιχνίδια και πειραματισμούς. Οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον να διαχειριστούν και να αποφασίσουν για ένα συγκεκριμένο δίλημμα. Πιο ξεκάθαρο και πιο επιτακτικό από κάθε άλλη φορά.

Θα αφήσουμε τις τύχες της χώρας σε μία από τις πιο δύσκολες καμπές της ιστορίας της, τώρα που φαίνεται ότι επιτέλους βγαίνουμε από το λαβύρινθο, σε αυτούς που αλλάζουν θέσεις και απόψεις από Δευτέρα σε Τρίτη και από Πέμπτη σε Παρασκευή; Σε αυτούς που ονειρεύονται να γυρίσουν πίσω την Ελλάδα στα χρόνια του “Τσοβόλα δώστα όλα” και στο “λεφτά υπάρχουν”;

Θα επιτρέψουμε οι πολίτες να πεταχτούν στα σκουπίδια όλες οι θυσίες που κάναμε, προκειμένου να έρθουν οι μαθητευόμενοι μάγοι με τα δώρα που μιλάνε για τσαμπουκάδες προς τους δανειστές και άρνηση των δανειακών μας υποχρεώσεων, χωρίς να μας λένε ούτε που θα βρουν τα λεφτά, ούτε τι εναλλακτικά πλάνα έχουν αν οι μαγκιές τους πέσουν στον τοίχο;

Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δε θα επιτρέψετε να συμβεί. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να αφήσουν την καρδάρα με το γάλα να χυθεί. Δεν πρόκειται να ακούσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Φτάνει. Τα ακούγαμε τόσα χρόνια και το πληρώσαμε ακριβά ως χώρα. Τώρα ζητάμε όλοι μόνο αλήθειες. Ακόμα και αν αυτές είναι επώδυνες. Ζητάμε μόνο λύσεις. Ακόμα και αν αυτές είναι επίπονες.

Όλοι εσείς, οι Ημαθιώτισσες και οι Ημαθιώτες, βιώσατε σε υπερθετικό βαθμό όλα τα προηγούμενα χρόνια, την οικονομική κρίση. Το άλλοτε κομβικό σημείο της οικονομικής, βιομηχανικής, εμπορικής και αγροτικής σύνδεσης της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, πέρασε και περνάει ακόμα και σήμερα δύσκολες ώρες.

Το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Το βιώνω και εγώ στη Βέροια, στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, στην αγορά μας που ψωνίζω, στα χωριά μας που επισκέπτομαι. Γιατί και εγώ δε ζω ούτε στην Εκάλη, ούτε στο Ψυχικό, αλλά εδώ. Μαζί σας. Με κοινά προβλήματα, κοινά αδιέξοδα αλλά και κοινά όνειρα.

Το βιώνω στις καθημερινές επαφές μου με τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής μας που αδιάκοπα συναντώ.

Ξεχνάει μήπως κανείς ότι η Βέροια, που άλλοτε έσφυζε από ανάπτυξη, και ήταν από τις πρώτες πόλεις σε εισαγωγή συναλλάγματος και σε καταθέσεις, σήμερα φθίνει οικονομικά;

Ξεχνάει μήπως κανείς ότι η Νάουσα, η ατμομηχανή κάποτε της βιομηχανικής ανάπτυξης της Μακεδονίας, βλέπει εδώ και χρόνια τα φουγάρα των εργοστασίων της σβηστά;

Ξεχνάει κανείς ότι, η Αλεξάνδρεια βιώνει μία παρατεταμένη οικονομική κρίση που έχει αφήσει βαθιά τα σημάδια της στην κοινωνική, εμπορική και πολιτιστική ζωή της περιοχής;

Και ξέρω, ότι ο τόπος μας χρειάζεται δυνατή φωνή και δυναμική παρουσία στα κέντρα των αποφάσεων, προκειμένου να προχωρήσει μπροστά. Χρειάζεται ανθρώπους με εμπειρία, ήθος αλλά και ισχυρή προσωπικότητα που να ξέρουν να ανοίγουν τις κατάλληλες πόρτες, να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι, για να διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο τους, ακόμα και αν μερικές φορές χρειάζεται να παλεύουν ακόμα και για τα αυτονόητα που τα στέρησε η κρίση.

Και εσείς ξέρετε ότι στους καιρούς που ζούμε, αυτό το δύσκολο καθήκον, που απαιτεί ψυχή, κουράγιο, γνώση και αφοσίωση, προσπαθώ να το επιτελώ εις το ακέραιο.

Ξέρετε τις παρεμβάσεις μου για τα προβλήματα του τόπου μας, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου στους Υπουργούς, με συνεχείς επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και τις Διοικητικές αρχές, με διαρκείς τροπολογίες που καταθέτω, με ομιλίες μου στη Βουλή, με συνεντεύξεις μου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και με συχνές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρουσίες μου, έχοντας πάντα ως επίκεντρο των προτάσεων μου τον εργάτη, τον αγρότη, τον έμπορο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον επιχειρηματία, τον πολύτεκνο, τη μητέρα, τον ασθενή, τον νέο και τον άνεργο.

Δεν μπορώ βεβαίως να δώσω λύσεις σε όλα. Ποτέ εξάλλου δεν ισχυρίστηκα ότι έρχομαι σαν μάγος με τα δώρα για να κάνω θαύματα. Δεν δέχομαι από κανέναν όμως να αμφισβητήσει ούτε τις προθέσεις μου, ούτε τις παρεμβάσεις μου, ούτε και το εύρος της απήχησης και της αποτελεσματικότητας τους.

Έχω συνηθίσει, φίλες και φίλοι, όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής μου παρουσίας στην κριτική όλων.

Και των καλοπροαίρετων και των κακοπροαίρετων.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι επιζητώ την κριτική σας και την αποδέχομαι με χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η μοίρα του ικανού πολιτικού. Δε πειράζει. Αντέχω. Και γίνομαι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός στα καθήκοντα μου. Χωρίς μεγάλα και πολλά λόγια.

Γιατί εγώ, με ταπεινότητα και υπομονή, μιλάω με την κοινοβουλευτική μου παρουσία και μόνο με αυτήν.

Μιλάω με τις διαρκείς παρεμβάσεις μου για τα αγροτικά θέματα, με την κατάθεση τροπολογιών και ερωτήσεων για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων, για τη συντομότερη και δικαιότερη καταβολή των αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές, για την ταχύτερη απόδοση του ΦΠΑ, για την είσπραξη των κοινοτικών ενισχύσεων στο ακέραιο, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ, για την επίλυση στο πρόβλημα των επιλέξιμων βοσκοτόπων, για την αποκατάσταση των αδικιών στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών.

Μιλάω με την κατάθεση προτάσεωνγια την αποκατάσταση της ζημίας των μικροομολογιούχων από το κούρεμα των ομολόγων τους, για τη δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών χωρίς την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, με την κατάθεση προτάσεων για την ορθότερη διακίνηση και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, με τη συνεχή πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω του Ρωσικού εμπάργκο, με την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της δομής των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, με την κατάθεση ερωτήσεων για την γρηγορότερη αποζημίωση των κτηνοτρόφων από απώλειες και ζημίες στο εισόδημα τους.

Μιλάω με τις διαρκείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μου για τα θέματα Υγείας του τόπου μας, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων μας σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, για την εξαίρεση των βαριά πασχόντων από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, για το πρόβλημα με την πρακτική άσκηση για μεγάλο ποσοστό σπουδαστών ΤΕΙ και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Γνωρίζετε ήδη εξάλλου τη μεγάλη προσπάθεια μου μαζί με όλους τους φορείς του τόπου που έχει σαν αποτέλεσμα να προχωράνε γοργά οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Μιλάω με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μου για την ασφάλεια των πολιτών.

Με δικές μου πιέσεις, κατέστη δυνατόν να μην κλείσει η σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στη Βέροια, να μην κλείσει το αστυνομικό τμήμα Πλατέως, και να συνεχίσουν να ενισχύονται οι υπηρεσίες της Ημαθίας με αποσπασμένους αστυφύλακες από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας.

Επίσης, σας ανακοινώνω ότι ήδη έχω αρχίσει να έρχομαι σε επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου στη Βέροια προκειμένου να έχει τον έλεγχο της Εγνατίας Οδού και να μη θρηνήσουμε ξανά άλλες ανθρώπινες ζωές όπως προσφάτως συνέβη σε δύο περιπτώσεις στο Νομό μας.

Μιλάω με τις προσπάθειες μου για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση επ’ ωφελεία των πολιτών, όπως προσφάτως είχα την ευκαιρία να πράξω ως εισηγητής σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και κατορθώσαμε να ρυθμίσουμε κομβικά ζητήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας του Δημοσίου, όπως αυτό της αξιολόγησης και της απομάκρυνσης υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά σε αυτό.

Μιλάω με παρεμβάσεις μου σε κομβικά για τον τόπο μας ζητήματα, όπως τότε που πρώτος απαίτησα και σε όλους τους τόνους από τους αρμόδιους Υπουργούς, παρά τις αντιξοότητες των καιρών και τους κεντρικούς σχεδιασμούς, να μείνει η πρώτη μεραρχία Πεζικού στη Βέροια και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις για στρατιωτικό προσωπικό σε αυτήν. Και το κατορθώσαμε, χωρίς να φεισθώ κόπων και προσπαθειών.

Όπως το ίδιο έκανα για την συνέχιση του μεγάλου έργου της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Βέροιας, Νάουσας και Σκύδρας, όπως το ίδιο έκανα για τη συνέχιση και την αποπεράτωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Βέροια.

Όπως το ίδιο έκανα, προκειμένου να υπενθυμίσω στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού την απόλυτη αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αναστύλωσης του Ανακτόρου των Αιγών στη Βεργίνα. Όπως το ίδιο κάνω, για να αξιοποιηθεί επιτέλους η αγροτική αγορά στην Κουλούρα.

tsavekdilosi4Μιλάω μέσω των κομβικών ρόλων που μου έχει αναθέσει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, η οποία εξετάζει και παρακολουθεί την εφαρμογή των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων αμυντικού υλικού της χώρας, όσο και ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ιδιότητα που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω επαφές υψηλότατου επιπέδου με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους όλων των κρατών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας και να αποκομίζω πολυτιμότατες εμπειρίες στη διαχείριση της ευρύτερης διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και του ρόλου της χώρας μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Μιλάει για μένα η ευρύτατη αναγνώριση του ήθους και του έργου μου από άτομα όλων των πολιτικών χώρων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι οι συνάδελφοι μου Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με εξέλεξαν Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Γιατί ξέρουν ότι έχω μάθει να τιμώ τον ρόλο μου, να μένω απόλυτα προσηλωμένος στο καθήκον μου και να δρω άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς φόβο και χωρίς δεσμεύσεις σε κανέναν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου, ότι μόλις χθες (και αυτό το ανακοινώνω πρώτη φορά εδώ σε εσάς, δεν το ξέρουν ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε καν οι άμεσοι συνεργάτες μου) ορίστηκα να συμμετάσχω στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το πόσο σημαντική για το μέλλον της χώρας είναι αυτή η Συνταγματική Αναθεώρηση φαίνεται από τις προτάσεις που θα συζητήσουμε στην αρμόδια επιτροπή: άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες, αναθεώρηση των διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών και περί ασυλίας βουλευτών, ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξάλλου, την χαρακτηρίζει «κορυφαία μεταρρύθμιση» και το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, «αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής».

Ταυτόχρονα, επειδή τη θέση του Βουλευτή, την παραλληλίζω και με αυτή του Πρεσβευτή και εκπροσώπου μίας περιοχής, θεωρώ εξίσου σημαντικό χρέος να παλεύω διαρκώς και για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ημαθία, την προβολή και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, την διαφήμιση και ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας.

Γιατί πιστεύω ότι ο τόπος μας, έχει πολλά περισσότερα να αξιοποιήσει, από τις πολλές φυσικές ομορφιές, τα νόστιμα φρούτα, το εξαιρετικό κρασί και τα λαχταριστά φαγητά και γλυκά μας προκειμένου να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η Ημαθία, είναι κομβικό σημείο όλων των οδικών αξόνων προς τη Βόρεια Ελλάδα και την Ευρώπη, διαθέτει δύο χιονοδρομικά κέντρα πρώτης γραμμής, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια, φιλοξενεί στα χώματα της την παγκόσμια αρχαιολογική παρακαταθήκη της Βεργίνας, τη Λυδία Λίθο του Δυτικού Πολιτισμού, τη Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα, αλλά και τις σημαντικές αρχαιότητες των Ανθεμίων, της Αλώρου στη Μελίκη και της Νικομήδειας.

Είναι μία περιοχή, που υπερηφανεύεται για την Παναγία Σουμελά, το λίκνο του Ποντιακού Ελληνισμού, τις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες αλλά και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια.

Και έτσι λειτουργώ, ως πρεσβευτής του τόπου μου, πέρα από Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου τόσο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία όσο και ως Αντιπρόεδρος της αντίστοιχης ομάδας φιλίας με το Κουβέιτ, ιδιαίτερα τιμητικές θέσεις που μου έχουν δοθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να χαράξουμε από κοινού με τους αρμόδιους αγροτικούς, τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Ημαθίας μία δυναμική στρατηγική για το άνοιγμα αυτών των τεράστιων αγορών επ’ ωφελεία της οικονομίας μας.

Φίλες και Φίλοι,

η κυβέρνηση της οποίας είμαι Βουλευτής κάνει έναν τιτάνιο αγώνα για τη Νέα Ελλάδα που όλοι αξίζουμε. Και παρά τις απίστευτες δυσκολίες και παρά το τεράστιο πολιτικό κόστος, δε σταματάμε την προσπάθεια. Γιατί ο στόχος της Ελλάδας του μέλλοντος, μας ενώνει όλους.

Η επόμενη σελίδα για την Ελλάδα και για την Ημαθία ειδικότερα, επιβάλλει εκ των πραγμάτων την παρουσία των ικανότερων μέσα στην Ελληνική Βουλή. Δε χωράνε πειραματισμοί, δε χωράνε άκριτες επιλογές.

Όταν έρθει η ώρα, οι επιλογές που θα γίνουν είναι πολύ σημαντικές. Γιατί κάθε επιλογή, αντανακλά και μία ευκαιρία που διεκδικείται, ή μία ευκαιρία που μένει στο περιθώριο για το μέλλον της Ημαθίας. Αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να μετρήσει, όχι η διάθεση για τιμωρία, αλλά οι ανάσες και η προοπτική στον τόπο και στις οικογένειες μας.

Προσωπικά, δε φοβήθηκα ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας κοιτάξω ίσια στα μάτια.

Και δεσμεύομαι, ότι, όσο ο Θεός θα με έχει γερό και όσο θα με στηρίζετε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας, θα παλεύω πάντα, για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο μας, θα αγωνίζομαι για τον κάθε ένα πολίτη της Ημαθίας, ανεξάρτητα αν με ψήφισε ή όχι.

Σας καλώ λοιπόν όλους να συνεχίσουμε μαζί αυτόν τον δύσκολο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Να φέρουμε ξανά την άνοιξη στην Ημαθία.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκλονιστική σημερινή σας παρουσία.

Μία απάντηση στο “Πολιτική εκδήλωση (με προεκλογικό τόνο) η συγκέντρωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.