Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Κινήσεις για εγκατάσταση του ενοποιημένου τελωνείου Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας στην Αλεξάνδρεια

TELONEIOGKYRALEXΓια να κλείσουμε την “ανασκόπηση” της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, να αναφερθούμε λίγο στην ενημέρωση που έγινε από μέρους του δημάρχου για το θέμα του τελωνείου.

Σταδιακά οδεύουμε προς την συγχώνευση των τελωνείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας (τώρα, αν η Επιτροπεία φταίει και για αυτό, θα σας γελάσουμε!). Πάντως, με δεδομένο τον εξαγωγικό όγκο των τριών αυτών περιοχών θα ήταν έγκλημα αν παύσουν να λειτουργούν οριστικά.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας και κάτι που δεν το ήξεραν πολλοί: στις κινήσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Νίκος Αλεξόπουλος προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης του “ενοποιημένου” πλέον τελωνείου στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Ο Παν. Γκυρίνης έκανε αναφορά και στην επίσκεψη στην Αθήνα, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό – στις συζητήσεις συμμετείχαν οι 3 δήμαρχοι της Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Όπως ενημέρωσε, “έπεσαν στο τραπέζι” πολλές προτάσεις με αυτή του Δήμου Αλεξάνδρειας να αφορά την περιοχή του Κλειδίου (λογικό, ένεκα η θέση μεταξύ των 2 βασικών οδικών αξόνων της χώρας και της εγγύτητάς του με τη σιδηροδρομική γραμμή που είναι στα 10 χλμ από το Πλατύ).

Τελικά, αφού η πρόταση για το Κλειδί δεν έγινε δεκτή, πλέον η εναλλακτική πρόταση είναι για τη μετεγκατάσταση έξω από την Αλεξάνδρεια – αφού η αγορά στην Κουλούρα κρίνεται ασύμφορη οικονομικά αλλά και από άποψη χρόνου.

Αυτό τώρα που αναμένεται είναι η απόφαση για το που τελικά θα γίνει το νέο Τελωνείο. Πάντως ο δήμαρχος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και όπως είπε “(…)πιθανότατα το τελωνείο θα εδρεύει στην Αλεξάνδρεια”. Μακάρι να βγει αληθινή η πεποίθηση του, αφού τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας έχει υποστεί μια αποψίλωση άνευ προηγουμένου από υπηρεσίες.