Κατηγορίες
Ελλάδα Κοινοβούλιο

Έγγραφο-βόμβα του Ρακιτζή έφτασε στη Βουλή

rakitzis“Κόλαφο” για την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση αποτελεί έγγραφο “βόμβα” του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου με το οποίο έρχονται στο φως 14 νομοθετικές ρυθμίσεις που “καλύπτουν αναδρομικά παραβάσεις ή απαλλάσσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο από ευθύνες δημοσίων λειτουργών”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ρακιντζής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κάνει λόγο για “ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους” καθώς και για “απαλλαγή των ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας νόμου που ψήφισε η Βουλή”.

Οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται ο Ρακιτζής έχουν να κάνουν με την υπαγωγή στο απυρόβλητο της δραστηριότητας διαφόρων προσώπων σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς (π.χ. ΟΚΑΝΑ, ΟΣΚ, δημοτικές επιχειρήσεις, τράπεζες κλπ) ενώ υπάρχει μέχρι και αναφορά σε διάταξη που είχε διάρκεια 20 ημερών!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ, στο Ποντίκι