Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας

polizia4Η επιχειρησιακή δράση οργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Ελέγχθηκαν συνολικά 26 επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου, 879 άτομα και 630 οχήματα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 12.11.2014 και 13.11.2014, αστυνομικές επιχειρήσεις από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας … για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, καθώς και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 26 έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου, 879 έλεγχοι σε άτομα και 630 έλεγχοι σε οχήματα, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Αναλυτικά:

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, σε χωριό των Σερρών, ένας 56χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μάντρα περισυλλογής παλαιών σίδερων – συνεργείου αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν αποθηκευμένοι 7 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές διαφόρων τύπων, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να έχει λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Επίσης, ο 56χρονος είχε αποθέσει στον περιβάλλοντα χώρο παλαιά ελαστικά, λάδια και μεταλλικά μέρη αυτοκινήτων ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε την παραπάνω επιχείρηση στερούμενος αδείας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή. Οι ανωτέρω συσσωρευτές κατασχέθηκαν.
από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, συνελήφθη προχθές το πρωί στην Ημαθία, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα μηχανών ξυλουργείου συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και προόριζε προς πώληση σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων . Τα παραπάνω εξαρτήματα κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, συνελήφθησαν πριν 3 μέρες (12.11.2014) το μεσημέρι, ένας 18χρονος και ένας 41χρονος, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα ο 18χρονος, μαζί με 2 συνεργούς του, αφαίρεσαν από συνολικά 4 αγροκτήματα σε περιοχές της Πέλλας, 8 μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, τις οποίες στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε μάντρα παλαιών σιδήρων, προσωρινά υπεύθυνος της οποίας ήταν ο 41χρονος. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 μπαταρίες (Σχετικό το από 13.11.2014 Δελτίο Τύπου μας).
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν σ την προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.