Κατηγορίες
διαδίκτυο

Έρχεται “live” στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από την ιστοσελίδα του Δήμου

ustreamiconΈνα γεγονός που έχει μηνιαία συχνότητα είναι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτές τις συνεδριάσεις τις έχουμε μεταδόσει ζωντανά, με εικόνα και ήχο, ουκ ολίγες φορές μέσα από την “Περισκόπηση”. Για την ακρίβεια έχουμε κάνει 21 μεταδόσεις τα τελευταία 4 χρόνια, οι οποίες είχαν ανέλπιστη συμμετοχή θεατών.

Τις μεταδόσεις μας έχουν μοιραστεί και πολλές ιστοσελίδες της Ημαθίας, αρκετές φορές.

Πλέον – και καθαρά για τεχνικούς λόγους (στην ουσία για να μην πέφτει η σύνδεση του ιντερνετ σε όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα) – έχουμε σταματήσει. Τελευταία ζωντανή μετάδοση ήταν αυτή της ορκωμοσίας της νέας διοίκησης, στις 31/8/2014, μόλις πριν από 2 μήνες.

Οι μεταδόσεις όμως δεν θα σταματήσουν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Περισκόπησης” οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδίδονται πλέον από τον ιστότοπο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η αρχή θα γίνει – αν κλείσει γρήγορα το τεχνικό μέρος της υπόθεσης – από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση, και το αποτέλεσμα (από τα λίγα που ξέρουμε λόγω της εμπειρίας που αποκτήσαμε) αναμένεται να είναι εξαιρετικό ως προς την ποιότητα εικόνας και ήχου που θα βγαίνει στις οθόνες μας.

Σωστή κίνηση. Πολύ σωστή. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να είναι παρόντες, αφού και ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι μεγάλος, και οι συνεδριάσεις γίνονται πολλές φορές σε ώρες που αρκετοί δεν μπορούν να είναι παρόντες.

Είναι βλέπεις και η εμμονή μας να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτό έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας. Και είναι καλό να έχουμε όλοι οι δημότες μια εικόνα (μάλιστα ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ και όχι αποσπασματικά) για το τι ακριβώς λέγεται στις συνεδριάσεις. Άλλωστε ο δημότης δεν οφείλει να είναι “παρών” μόνο στις εκλογές ή προεκλογικά. Οφείλει να έχει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για ότι γίνεται, καθ όλη τη διάρκεια της πενταετίας.