Κατηγορίες
παιδεία Πλατύ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πλατέος

gymnplaty-katalipsi20141111-471Από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πλατέος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τις προηγούμενες ημέρες στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Πλατέος υπήρξε αναταραχή λόγω των καταλήψεων του κτιρίου από τους μαθητές.

Οι καταλήψεις άρχισαν την Δευτέρα 3-11-14 και συνεχίστηκαν Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 και Δευτέρα 10-11-2014 και έληξαν την Τρίτη 11-11-2014.

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου σε τοπικό ιστολόγιο δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τη λύπη του για τα ατυχή και μεμονωμένα περιστατικά που εκδηλώθηκαν αυτές τις ημέρες στο σχολικό συγκρότημα, δηλώνοντας απερίφραστα ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου απαιτεί να αφήσουμε πίσω μας τέτοιες καταστάσεις.

Το πρωί της Δευτέρας 10-11-14 τέσσερα μέλη του Δ.Σ. προσήλθαν στο σχολείο με στόχο την εκτόνωση της κρίσης. Τα παρόντα μέλη δηλώνουμε ότι στη διάρκεια της παραμονής μας στο χώρο του σχολείου δεν υπήρξε από μέλος του Δ.Σ. καμία ρατσιστική επίθεση ή διάκριση σε βάρος κάποιου μαθητή.

Επίσης το Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση στηρίζει το έργο του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του σχολείου οι οποίοι έχουν αποδείξει τη δημοκρατικότητα στον τρόπο έκφρασης και λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και έχουν προσφέρει σημαντικά εφόδια στα παιδιά μας.

Από το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ξανθόπουλος Χρήστος