Κατηγορίες
αυτοκίνητο Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην εταιρία που κατασκευάζει τα PONY πήγε ο Τζιτζικώστας

tzitzi_namcoΤις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Αυτοκινήτων NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε. (National Motor Company of Greece) στη Θέρμη επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνη Παπά.
.

Επισκεφθήκαμε σήμερα μία ιστορική ελληνική επιχείρηση, την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ελλάδας και είχαμε τη χαρά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά την πορεία του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός φιλόδοξου εμπορικού προϊόντος, του νέου αυτοκινήτου Pony. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και λειτουργικό προϊόν, υψηλής αισθητικής, που σε λίγο καιρό θα επανακυκλοφορήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά. Για τη δυναμική επιστροφή ενός «θρυλικού» αυτοκινήτου που αγαπήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και είμαι σίγουρος ότι θα αγαπηθεί και από τις επόμενες γενιές.
.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, σύγχρονες, εμπνευσμένες επιχειρήσεις, όπως η NAMCO HELLAS, που διαθέτουν καινοτομία και εξωστρέφεια, με κοινωνικό αντίκρισμα και πρόσωπο. Επιχειρήσεις που «επιμένουν ελληνικά», τιμούν το παρελθόν τους, οραματίζονται και δημιουργούν το μέλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα τις επιχειρήσεις που δεν καταργούν αλλά δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου. Είμαι βέβαιος ότι το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα της NAMCO HELLAS, το ανανεωμένο Pony, θα έχει την προσδοκώμενη και ακόμη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, θα το αγκαλιάσουν οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι καταναλωτές και θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες, παρόμοιες δυναμικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τόπο. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κορυφαίο παράδειγμα του ότι η Ελλάδα μπορεί να υποστηρίξει και βαριά βιομηχανία, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το εχθρικό οικονομικό κλίμα, στηριζόμενη στο μοντέλο “παράγω – εξάγω”» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. tzitzi_namco2
..

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Φάνης Παπάς ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της NAMCO HELLAS από τον πρόεδρο της εταιρείας Πέτρο Κοντογούρη, τον οποίο συνεχάρησαν για το επιχειρηματικό και κοινωνικό του έργο. Ο κ. Κοντογούρης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία τους και τη στήριξη της Π.Κ.Μ. ενώ παρουσίασε την ιστορία, τη φιλοσοφία, το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αλλά και τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει η εταιρεία με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη της παραγωγής. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Παπάς συνομίλησαν με το προσωπικό της επιχείρησης και ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία του σχεδιασμού και της παραγωγής του νέου Pony, τα ιδιαίτερα τεχνικά και ποιοτικά του χαρακτηριστικά καθώς και για το σύνολο των εργασιών της αυτοκινητοβιομηχανίας.
.

Η εταιρεία NAMCO HELLAS είναι η πρώτη και μόνη πιστοποιημένη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα που ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση οχημάτων μικρής σειράς και έχει ήδη αρχίσει την παραγωγή του νέου αυτοκινήτου Pony, το οποίο σύντομα θα επανακυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.