Κατηγορίες
διεθνή Ευρωπ. Ένωση Κύπρος Τουρκία

Πιο σκληρή στάση από την ΕΕ, πεθαίνεις….!

erevitikotourkiaΈντονα συναισθήματα και ρίγη ανείπωτης συγκίνησης προκάλεσε στο Ελληνισμό η πολύ σκληρή στάση που κράτησε η ΕΕ έναντι της Τουρκίας καθώς και η έμπρακτη συμπαράσταση των εταίρων μας στην ΕΕ.
Στο προσχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από τους «28» υπάρχει παράγραφος για το θέμα των απειλών της Τουρκίας, μετά από αίτημα της κυπριακή πλευράς.
Σε μια ολόκληρη παράγραφο, εξαιρετικά αφιερωμένη στην Κύπρο και στην ιστορία που εδώ και καιρό πάνε να στήσουν οι εισβολείς του ’74 (και κατά συρροήν παραβάτες του διεθνούς δικαίου) Τούρκοι, αναφέρεται ότι η Ε.Ε. εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Και καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
«Υπό τις συνθήκες αυτές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να εξευρεθεί μια συνολική λύση για την Κύπρο, προς όφελος όλων των Κυπρίων», προστίθεται στο κείμενο.

.

Και η Τουρκία (με τα 100 εκατομμύρια καταναλωτές που οι Δυτικοί τους περιμένουν να γίνουν αγοραστές) καθώς και τα πόδια του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, τρέμουν…