Κατηγορίες
κοινωνία

Μια μαρτυρία…. Μια πρόσκληση

humanhandΜια μαρτυρία…. Μια πρόσκληση

ΜΑΖΙ ΜΑΣ…ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ

Όταν για πρώτη φορά αντιλήφθηκα την επαφή του παιδιού μου με τις ουσίες (συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ) ένιωσα τρόμο, πίκρα και πανικό.
Πάγωσε το «είναι» μου.
Πρώτη μου σκέψη ήταν πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό στην οικογένειά μου; Με φόβιζε η αλλαγή του παιδιού μου και αρνιόμουν να αποδεχτώ την πραγματικότητα.

Ένιωσα ντροπή και πήρα όλη την ευθύνη επάνω μου. Είχα πάντα την τάση να σώζω όλες τις καταστάσεις. Το ίδιο, λοιπόν, θέλησα να κάνω κι εδώ. Έτσι (ξέχασα) έθαψα τελείως τον εαυτό μου και τον παραμέλησα, όπως και τα άλλα μου παιδιά.
Άρχισα να καλοπιάνω, να τάζω, να υπόσχομαι…Θύμωνα πότε με τον εαυτό μου και πότε με το παιδί μου, όταν συνειδητοποιούσα πως όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Μάλλον άρχιζα να πιστεύω πως τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ είναι ανίκητα.

Είχα φτάσει στα όριά μου και δεν είχα άλλη επιλογή από το να παραδεχτώ πως δεν μπορούσα να τα καταφέρω μόνος. Έπρεπε να αντιδράσω, να φωνάξω δυνατά και να αναζητήσω βοήθεια.

Αλλά πού; Πώς;

Εκείνη τη χρονική στιγμή βρέθηκε στο δρόμο μου η ομάδα Οικογενειακής Υποστήριξης Αλεξάνδρειας. Εδώ γνώρισα ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, αξιόλογους γονείς με τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια ερωτηματικά.
Ανακουφίστηκα καθώς έβλεπα πως δεν είμαι μόνος, ούτε και ο μόνος που το ζω. Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, μια δεύτερη οικογένεια που μου στάθηκε στα δύσκολα. Γρήγορα συνειδητοποίησα πως για να αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα έπρεπε πρώτα από όλα να αλλάξω εγώ.

Άρχισα να ακούω περισσότερο αλλά και να βάζω τα όριά μου. Να λεω ΟΧΙ, χωρίς τύψεις και ενοχές.
Να μη σκέφτομαι και λειτουργώ με βάση τα δικά του θέλω… Άρχισα να με φροντίζω περισσότερο.
Άρχισα να με αγαπώ πραγματικά.
Όλη αυτή η αλλαγή της εικόνας μου, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μου, οδήγησε και στην κινητοποίηση του ίδιου μου του παιδιού…του εξαρτημένου μου παιδιού.
Αν λοιπόν κι εσύ είσαι ένας από εμάς…μη διστάσεις!

Έλα κοντά μας και ζήτησε βοήθεια στις ομάδες Αυτοβοήθειας Οικογενειακής Υποστήριξης Αλεξάνδρειας.

Διότι… ΜΑΖΙ ΜΑΣ … ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ!

Χώρος συνάντησης, κάθε Τρίτη στις 5 το απόγευμα, πίσω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας (αίθουσα κατηχητικού)