Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Μήνυμα του αντιδημάρχου Πλατέος Στέφανου Δριστά για την “Πανελλήνια Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού”

dristastef“Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων καθιέρωσε την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τα σχολεία όλης της χώρας με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες να αποκομίσουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής , της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Ο αθλητισμός δίνει στα παιδιά ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση, τα διδάσκει να υπακούνε στους κανόνες για το καλό της ομάδας , τα μαθαίνει να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων και να ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες όπου η ήττα είναι κάτι το αμελητέο.

 

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μέσα από δράσεις των παιδιών, να ενεργοποιήσει κινητικά και συναισθηματικά όλη τη σχολική κοινότητα.

Με τον αθλητισμό, και με την συμμετοχή όλων μας, μπορούμε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την διαμόρφωση των χαρακτήρων όλων των παιδιών και όλων των ηλικιών.

Στέφανος Δριστάς

Αντιδήμαρχος Πλατέος