Κατηγορίες
περιβάλλον

Κυριακή 5 Οκτωβρίου: Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη !

deltaaxiou20141005Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά και τη φύση της περιοχής κάνοντας birdwatching (ορνιθοπαρατήρητηση), αλλά και συμμετέχοντας σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης. Επίσης, τα παιδιά θα παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια με το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και τους «Φίλους του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008», ενώ θα γίνει απελευθέρωση ζώων από τη Δράση για την Άγρια Ζωή. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

 .

Παιχνίδι ρόλων με τη Gamecraft: δηλώστε συμμετοχή!

Στη Γιορτή Πουλιών θα παίξουμε για πρώτη φορά το παιχνίδι ρόλων που ετοίμασε για μας η Gamecraft. Τα ψάρια στο ποτάμι λιγοστεύουν. Τα πουλιά άφησαν τις φωλιές τους και έφυγαν. Ο υγρότοπος κινδυνεύει. Τι πραγματικά συμβαίνει; Γίνε εσύ αυτός που θα βρεις τους υπαίτιους και θα ορθώσει το ανάστημά του στην καταστροφή. Η προσπάθεια απαιτεί επιμονή, παρατηρητικότητα και συνδυασμό γνώσεων. Θα τα καταφέρεις; Δήλωσε συμμετοχή με μέηλ στο pressaxios@axiosdelta.gr, για το παιχνίδι στις 11:00 ή στις 13:00 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

.

Η εκδήλωση οργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας Κολινδρού.

.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: 2310 794811, www.axiosdelta.gr