Κατηγορίες
ΚΔΒΜ Αλεξάνδρειας

ΚΔΒΜ: εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας με θέμα “Διά Βίου Μάθηση και Τρίτη Ηλικία”

kdbm2Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Αλεξάνδρειας και το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας οργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Διά Βίου Μάθηση και Τρίτη Ηλικία» στο χώρο του ΚΑΠΗ.
Στην έναρξη ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αθανάσιος Παντόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι «δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων. Υποσχέθηκε ότι θα είναι ανοιχτός στους προβληματισμούς των πολιτών και ότι θα πραγματοποιήσει όσο γίνεται περισσότερες εκδηλώσεις. Τέλος, τόνισε ότι στόχος του είναι να κάνει το ΚΑΠΗ όσο γίνεται πιο οικείο ώστε να μοιάζει με το σπίτι των ατόμων τρίτης ηλικίας».
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ισαάκ Χαλκίδης ο οποίος ανέφερε ότι «μία μέρα είναι ελάχιστη για να αποδώσουμε ότι μας έχουν δώσει τα άτομα τρίτης ηλικίας. Τη σημερινή εποχή έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ τους ηλικιωμένους και οφείλουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε».
Ακολούθησε η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΔΒΜ Αλεξάνδρειας κ. Θωμαή Ε. Δημητριάδου η οποία αναφέρθηκε στον κύκλο ζωής του ανθρώπου, στα ποσοστά των ηλικιωμένων με το πέρας των χρόνων και στα κίνητρα που ωθούν τους ηλικιωμένους στη μάθηση. Κλείνοντας τόνισε την άψογη συνεργασία με το ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας και τη συνέχειά της με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά».
Τέλος, η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΑΠΗ κ. Μερόπη Ιωαννίδου αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, στη λειτουργία και στις πολλαπλές δράσεις του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Στέφανος Γκιουρτζής.
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης των προγραμμάτων του ΚΔΒΜ Αλεξάνδρειας στους εκπαιδευόμενους του ΚΑΠΗ.

.

kap1-tile