Κατηγορίες
διεθνή

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

perioxesikΣτην εκτέλεση ενός ακόμη ομήρου του προχώρησε το “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε”.
Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον 47χρονο Βρετανό όμηρο Άλαν Χένινγκ.
Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε την άδεια για την επέμβαση του τουρκικού στρατού σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που ελέγχονται από το “ΙΚ”, τη στιγμή που γίνονται μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκο-συριακά σύνορα. Στο μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση (ότι έχει μείνει από αυτή) ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα θεωρήσει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια ως “επίθεση”.
Παράλληλα οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους (στους οποίους εσχάτως προστέθηκαν και οι Αυστραλοί) βομβαρδίζουν περιοχές στο Ιράκ και στη Συρία σε μια προσπάθεια…. να ανακόψουν την πορεία των εξτρεμιστών του ΙΚ. Επίσης, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, αντάρτες του ΡΚΚ (που έχει ως βάση τους την Τουρκία) έχουν περάσει τα σύνορα με σκοπό να βοηθήσουν Κούρδους της Συρίας.
Η ανθρωπιστική όμως τραγωδία στην περιοχή δεν έχει τέλος, αφού τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου τα τουρκο-συριακά σύνορα για να καταφύγουν στην Τουρκία.

perioxesik