Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η απόλυτη εφαρμογή της φράσης του ιδρυτή περί “φρενοκομείου”

frenokΗ δικαίωση για τον Ιδρυτή της ΝΔ έρχεται τον καιρό αυτό (και πολλά χρόνια μετά από την ημέρα που το είπε), αφού εκείνο το “Η χώρα μετεβλήθη σε ένα ατέλειωτο φρενοκομείο” βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ τώρα, στις μέρες μας.

.

Μια μικρή ανασκόπηση της κατάστασης:

1. δεν έφτανε η ατυχία η χώρα να έχει Κυβέρνηση που δεν τραβάει, έχει και αντιπολιτεύσεις που θα μπορούσαν να κάνουν πολλά αλλά αναμένουν την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο σύκο, μιλώντας για πολιτικές που δε συμβαδίζουν με τη διεθνή πραγματικότητα και ασκώντας ανέξοδη κριτική που είναι πιο light και από το γάλα με 0% λιπαρά (με συνέπεια να χάνεται πολύτιμος χρόνος και ο τόπος να βουλιάζει).

.

2. έχει ένα κόμμα στο οποίο βουλευτής προκαλεί τον πρόεδρό του να τη διαγράψει, αυτός δεν το κάνει, και πλέον μιλάνε με εξώδικα. Τόσο καλά για κόμμα που εδώ και 1,5 χρόνο βλέπει την Κ.Ο, του να αποσυντίθεται!

.

3.έχει κόμμα του οποίου ο πρόεδρος (που αποδεικνύεται πιο καρεκλολάγνος ακόμη και από “συνήθεις υπόπτους” του χώρου) θέλει ντε και καλά να παραμείνει πρόεδρος, παρά την αντίθετη γνώμη του συνόλου της αποδεκατισμένης κοινοβουλευτικής του ομάδας – που τον θέλει “επίτιμο” και όχι κανονικό πρόεδρο.

.

4. έχει κόμμα του οποίου μεγάλο μέρος της ΚΟ ομάδας είναι προφυλακισμένο.

.

5. έχει κόμμα που ενώ δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο εσωτερικό το σπρώχνουν άπαντες ώστε να μπορέσει να λάβει τις ψήφους (τουλάχιστον) του κόμματος της περιπτώσεως 3 αλλά και τους πικραμένους του μικρού εταίρου, μήπως και ανακοπεί η πορεία προς την εξουσία άλλων.

.

6. έχει κόμμα που ενώ θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα, έχει κολλήσει σε πρακτικές και πολιτκό λόγο παρελθόντων δεκαετίων, συνέπεια του οποίου είναι να μην πείθει κανέναν και να φθίνει εκλογικά όσο περνάνε τα χρόνια (και όσο οι υποστηρικτές του οδεύουν να συναντήσουν τον Δημιουργό όλων μας).

.

7. και φυσικά έχει και το αχτύπητο δίδυμο (που στην αρχή ήταν τρίδυμο, “Τρίτη κληρώνει – Τετάρτη πληρώνει” που λέει και η διαφήμηση!), το οποίο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, μήπως και αναστρέψει τη “μη αναστρέψιμη” για αυτό κατάσταση – η εμπειρία του διδύμου είναι μεγάλη, οπότε δεν μπορεί οποιοσδήποτε αν ισχυριστεί πως “δεν βλέπουν τι συμβαίνει”.

.

Πλήρης ατυχία λοιπόν για τη χώρα και τους πολίτες της και πλήρης δικαίωση, τόσο για τον Ιδρυτή (που είπε τη φράση με το φρενοκομείο) όσο και για αυτούς που λένε πως η γκαντεμιά για αυτή τη χώρα δεν έχει όρια, αφού όχι μόνο της έλαχε μια κακή Κυβέρνηση αλλά της έλαχε και μια κάκιστη αντιπολίτευση. Και μάλιστα σε δύσκολα, πολύ δύσκολα για τον τόπο χρόνια…