Κατηγορίες
άρθρα

Άρθρο (Τ. Τασιόπουλος): “Νέα αρχή”

tassiopoulos-Πριν λίγο καιρό σε όλη την Ελλάδα έγινε η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα σε νέους και παλιούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Είναι φανερό πως όλοι οι αιρετοί είναι άξιοι καθώς είναι οι εκλεκτοί του λαού ακόμα και αυτοί που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το μόνο που έκαναν ήταν να κοιτάξουν τον μικρόκοσμό τους.
– Και αυτούς κάποιοι τους ψήφισαν.
-Είναι επίσης βέβαιο πως μαγικές λύσεις δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά.
-Σε συνθήκες έκτακτες και κρίσιμες όπως αυτές που ζούμε σήμερα, είναι γεγονός πως ένα οργανωμένο σύστημα είναι εντελώς απαραίτητο, και για να στηθεί μια οργάνωση απαιτούνται αυτοσυνείδηση και πειθαρχία και κυρίως κανένας να μην βάζει πάνω από όλα το προσωπικό του βόλεμα.
-Σήμερα που στο δήμο Αλεξάνδρειας δεν μπορεί κανένας από τώρα να προβλέψει τη συνέχεια, είναι σωστό να πάρουμε το ρίσκο μιας αρχής, καθώς η σωστή κρίση έρχεται από την εμπειρία και η εμπειρία έρχεται από την κακή κρίση.

.

-Τι πρέπει λοιπόν να γίνει στο ξεκίνημα μιας νέας δημοτικής αρχής;

Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Να κάνεις επιλογές και να επιμένεις σε αυτές.
-Μία από τις πρώτες λοιπόν επιλογές πρέπει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.
-Πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, με την καταγραφή, το συμάζεμα και με την οργάνωση γραφείου κίνησης ώστε τίποτα να μην κινείται ανεξέλεγκτα και κυρίως αχρέωτο ώστε να κουρνιάζει σε ιδιωτικές αποθήκες, όπως δυστυχώς γινόταν μέχρι προχθές.
-Το ανθρώπινο δυναμικό κατανέμεται ορθολογικά για την ανασυγκρότηση των δημοτικών υπηρεσιών , ώστε να μην βρεθεί κανένας δημοτικός υπάλληλος στο δρόμο αλλά και κανένας δημοτικός υπάλληλος χωρίς παραγωγική δουλειά.
-Τελείως προκλητικά και επιθετικά το να κοιτάζεις μόνο τον μικρόκοσμό σου, το να κοιτάς πώς να την βολέψεις προσωπικά, το να αγχώνεσαι όταν βλάπτεται το αργόσχολό σου και μετά αν λυθεί το προσωπικό σου είτε είσαι αιρετός είτε υπάλληλος να γυρνάς
ζαμανφουτίστικα στο ουζερί σου, είναι μια μορφή φασισμού , και είναι εντελώς αντίθετο από το ξεπέρασμα του προσωπικού εγωισμού και το άπλωμα σε συλλογικούς προβληματισμούς, μέσα από τους οποίους μπορούν να προκύψουν λύσεις .
-Ο ορισμός θεματικών αντιδημάρχων στα οικονομικά, στα έργα και στην καθαριότητα, όσο και η επιλογή των προσώπων και οι εφεδρείες που υπάρχουν είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής προς τη σωστή κατεύθυνση.
-Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται και η έλλειψη πληθωρισμού λόγων και η ασύδοτα πληρωμένη προβολή του τύπου, μια κακιά συνήθεια του παρελθόντος.
-Αθόρυβα και χωρίς φανφάρες κόπηκαν τα χορτάρια, τακτοποιήθηκαν οι αυλές των σχολείων δημιουργείται γραφείο κίνησης μηχανημάτων, συμμαζεύονται τα οικοδομικά υλικά που βρίσκονταν σε ιδιωτική αποθήκη στην οποία είχαν πρόσβαση καμιά δεκαριά κλειδούχοι.
-Όμως επειδή ιστορία είναι το σύνολο των λαθών που δεν έπρεπε να είχαν γίνει, ο δήμος πρέπει να κοιτάξει και προς το ΣΕΣ που για πρώτη φορά η λεγόμενη αρχιτεκτονική του, είναι η ίδια για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κοινή δεξαμενή για τους δήμους και με υποχρέωση για υποστήριξη των επιμέρους δράσεων από τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές προτεραιότητες.
-Αυτό σημαίνει μεγάλη προσπάθεια, γιατί ο χρόνος είναι λίγος, τα χρήματα λιγότερα και ο ανταγωνισμός μεγάλος και λάθη και ολιγωρίες δεν συγχωρούνται.
-Στο νέο ΣΕΣ εξαιτίας της κρίσης και της φτωχοποίησης σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει “οριζόντιος σχεδιασμός” για την φτώχεια που δεν απευθύνεται μόνο στους ΡΟΜΑ αλλά στον καθένα που βρίσκεται στο όριο.
-Στην Ευρώπη δουλεύουν συστηματικά και τουλάχιστον με ετήσιο προγραμματισμό και εμείς δεν πρέπει να βρεθούμε εκτός νυμφώνος επειδή ήδη έχει χαθεί για τους γνωστούς λόγους το 2014.
-Στην Ελλάδα που ο δημότης αν και θυμωμένος, αδικημένος απελπισμένος, τσαλακωμένος και στριμωγμένος από όλες τις πλευρές, κράτησε την αντοχή του και την ανοχή του, δικαιούται σήμερα να ακούει αλήθειες και να βλέπει μια δημοτική αρχή που να μιλάει λιγότερο, να έχει δυνατές εφεδρείες και να δουλεύει περισσότερο.
.

Τάσος Τασιόπουλος

.

ΥΓ. προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ της εκδόσεις της εφημερίδας του δήμου.
Από την ώρα όμως που έμαθα ότι μπορεί τα λεφτά που στοιχίζει η έκδοση να πάνε σε συγκεκριμένο ευαγές ίδρυμα, άλλαξα γνώμη.