Κατηγορίες
ανακοινώσεις Τόλκας

Τόλκας για το Χημείο της Ημαθίας

tolkas5Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραθέτει έγγραφα για τους χειρισμούς του το 2011 για να μην απομακρυνθεί χημείο και τελωνείο από την Ημαθία. Επίσης παραθέτει την τροπολογία που είχε καταφέρει για την δυνατότητα εγκατάστασης του χημείου στην αγορά της Κουλούρας.
Μάλιστα καταφέρεται κατά των πολιτικών υπευθύνων που τα τρία τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία ενέργειά τους ούτε για το χημείο ούτε για άλλες υπηρεσίες και καλεί τους βουλευτές της ΝΔ έστω και τώρα να αντιδράσουν. Αίσθηση προκαλεί η αποστροφή του για «κάποιους άρχοντες που περιορίζονται σε δηλώσεις και φωτογραφίες» όπως αναφέρει.
Τέλος θυμίζει ότι επί θητείας του ίδιου δεν έκλεισε ούτε έφυγε καμία δημόσια υπηρεσία από την Ημαθία.

Τι ακριβώς γράφει ο πρώην βουλευτής;.

.

fbtolkasΠριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για απομάκρυνση και του Χημείου της Ημαθίας. Δυστυχώς κανείς δεν φρόντισε αυτό να αποφευχθεί. Να θυμηθούμε λίγο τι έγινε πριν τρία ακριβώς χρόνια και πώς τότε μπορέσαμε να το κρατήσουμε στη Βέροια;
Οκτώβριο του 2011 χημείο και τελωνείο Ημαθίας απειλούνταν με κλείσιμο.
Με πολλές προσπάθειές μου η πρόταση αλλάζει και το χημείο παραμένει στη Βέροια. Μάλιστα τότε στρέφονται εναντίον μου από τον διπλανό μας Νομό ( http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2011/10/blog-post_3135.html ).
Και όταν το αρμόδιο υπουργείο – ορθά – μας λέει ότι πρέπει να βρούμε ιδιόκτητη στέγη ώστε να μην απειληθεί ξανά η παρουσία του χημείου ενημερώνω καταρχήν όλους τους εμπλεκόμενους – υπεύθυνους και κατά δεύτερον στην τροπολογία που εισηγούμαι για την αγορά της Κουλούρας περιγράφω ειδικά και συγκεκριμένα τη δυνατότητα μετεστέγασης εκεί του χημείου (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%91.pdf ).
Έτσι μπορέσαμε και το κρατήσαμε τότε.
Αλήθεια,
γιατί ενώ εδώ και τρία χρόνια είχαν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι και κυρίως η αντιπεριφέρεια δεν υπήρξε καμία ενέργειά τους;
Γιατί ενώ δημιουργήσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την αγορά της κουλούρας δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση όσων έβλεπαν και κατανοούσαν που πάει η κατάσταση;
Γιατί δεν μπόρεσαν έστω και τώρα να αποτρέψουν αυτήν την απόφαση που στερεί πραγματικά χρήσιμες υπηρεσίες για έναν Νομό που είναι ταυτισμένος με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τα τρόφιμα;
Και κυρίως γιατί εγκαταλείφθηκε κάθε σχέδιο και προσπάθεια για το μέλλον του τόπου μας περιοριζόμενοι σήμερα κάποιοι άρχοντες σε δηλώσεις και φωτογραφίες.
Σε αυτά τα ερωτήματα θα μου πει κάποιος αν με την ιδιότητά μου τότε, έκανα κάτι άλλο…
Ναι.
Αποδείξαμε κάποιοι ότι μέσα σε συνθήκες κρίσης μπορούσαμε και καταφέραμε πράγματα ενταγμένα σε μια στόχευση για την περιοχή μας. Και πάντως έχω να πώ ότι επί θητείας μου μισή δημόσια υπηρεσία ούτε έκλεισε ούτε έφυγε από τον τόπο μας.