Κατηγορίες
Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Στην Πολωνία ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για σεμινάριο Rose – Roth, που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

tsavdpoloniaΣτην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, βρίσκεται από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να μετάσχει μαζί με εκπροσώπους από 27 ακόμα χώρες, στις εργασίες του 87ου Σεμιναρίου Rose-Roth της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ που θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου.
Ο Βουλευτής Ημαθίας συμμετέχει για δεύτερη φορά ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις εργασίες του συγκεκριμένου ιδιαίτερα σημαντικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Βορειο-Ατλαντικό Σύμφωνο (η πρώτη φορά ήταν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στο Αζερμπαϊτζάν), θέμα του οποίου είναι «Ανατολική Ευρώπη: Νέες προκλήσεις στους τομείς της Πολιτικής και της Ασφάλειας».
.

Ο κ. Τσαβδαρίδης λαμβάνει μέρος σε μία σειρά θεματικών ενοτήτων, που αφορούν μεταξύ άλλων, το νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Ανατολική Ευρώπη, την ισχυροποίηση της Δημοκρατίας στη Γεωργία και στην ένταξη της στην Ευρω- Ατλαντική Συμμαχία, τον ρόλο της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, την ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιλογές της Λευκορωσίας όσον αφορά την Εξωτερική της Πολιτική.

.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με σημαίνοντες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη των άλλων Κοινοβουλευτικών Αντιπροσωπειών στο ΝΑΤΟ όπως ο κ. Charles Huber, επικεφαλής της Γερμανικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, με τους οποίους και αντάλλαξαν απόψεις για μία σειρά ζητημάτων γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και για τρόπους ισχυροποίησης της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης των μελών της Συμμαχίας και ειδικότερα της Ελλάδας σε μία κρίσιμη και γεμάτη εντάσεις χρονική περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.