Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη για την αυριανή επέτειο του “Όχι”

gkyrinis_dimarxeio alexandreiasΑύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που οι ξένοι αναγνώρισαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Ενωμένος σαν μια γροθιά, ο Ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη κατά του φασισμού, γράφοντας την εποποιία του ’40.
.

Σήμερα καλούμαστε όλοι να δώσουμε άλλες μάχες, μάχες επιβίωσης, μάχες ανόρθωσης και αξιοπρέπειας. Από την Προεκλογική περίοδο είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων, ότι εμείς ως διοικούντες είμαστε τμήμα του λαού και δε θα μας αλλάξει η οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα που θα μας έδιδε με την ψήφο του.
Αύριο στον εορτασμό της επετείου, αποφασίσαμε να μην στηθεί η λεγόμενη εξέδρα των επισήμων για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς. Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες στιγμές, δεν χρειάζονται αξιώματα και επισημότητες κι ότι επιβάλλεται μόνο τιμή και δόξα στους ήρωες της εποχής εκείνης.
Θα τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, λαός και διοίκηση τους ήρωες του ’40 και θα χειροκροτήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και τους Έλληνες στρατιώτες που θα παρελάσουν.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και ομοψυχία για να πετύχουμε τους στόχους μας.

.

Π. Γκυρίνης

Δήμαρχος Αλεξάνδρειας