Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Απετράπη πρόθεση αυτοκτονίας από τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του “CYBER ALERT”

elasomadailektreglimatosΓια ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476959 και 210-6476464, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής – application (ios-android) CYBER KID

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου διαδικασίας «CYBER ALERT».

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του «CYBER ALERT», ότι χρήστης του διαδικτύου, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μεσημβρινές ώρες της 27.10.2014 σε συγκεκριμένο σιδηροδρομικό σταθμό.

Άμεσα και συντονισμένα κινητοποιήθηκε το προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπάγεται γεωγραφικά ο επίμαχος σιδηροδρομικός σταθμός. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας.

Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (27.10.2014) εντοπίστηκε το άτομο αυτό, από περιπολούντες αστυνομικούς, σε κοντινή απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Στη διαχείριση του περιστατικού συνέδραμε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την παροχή της αναγκαίας βοήθειας, αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης του ατόμου.

.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– Τηλεφωνικά στον αριθμό: 210-6476959
– Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
– Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios – android : CYBER KID