Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΚΜ: με τους πρέσβεις του Καναδά & της Κίνας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας

tzitzikanadasΕθιμοτυπικές συναντήσεις με τους πρέσβεις του Καναδά Robert Peck & της Κίνας Zou Xiaoli είχε στο γραφείο του, στην ΠΚΜ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό κλίμα και κατά τη διάρκειά τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τις προοπτικές συνεργασιών σε επίπεδο πολιτισμού, παιδείας, της επιχειρηματικότητας, της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση με τον Καναδό πρέσβη σχετικά ένταξη των υδροπλάνων στον τομέα των μεταφορών (και η δυνατότητα έτσι σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με πόλεις που δεν έχουν αεροδρόμιο αλλά και με τα νησιά), η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με πόλεις του Καναδά. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της έκθεσης με θέμα “Από τον Αγαμέμνονα στον Μ. Αλέξανδρο”. Η συγκεκριμένη έκθεση – ίσως η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί ποτέ από ελληνικής πλευράς στον Καναδά, θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου και θα ανακοινωθεί επίσημα σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

.

.

tzitzikinaΚατά τις συζητήσεις με τον Κινέζο πρέσβη ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την πραγματοποίηση στη Θεσσαλονίκη μια συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πρεσβείας της Κίνας, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων διαύλων συνεργασίας – συζητήθηκε δε και το ενδεχόμενο διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών Ελλήνων από την Κεντρική Μακεδονία στην Κίνα για την τόνωση των εξαγωγών.