Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο προκλητικός κύριος Ερντογάν

erdogΑπό εκεί που μας χρωστάνε, ζητάνε και άλλα!

.

Δε φτάνει που έχουν εισβάλει και κατέχουν τη μισή Κύπρο, δεν φτάνει που έχουν ξεσκιστεί να παραβιάζουν εναέρια και θαλάσσια σύνορα, δε φτάνει που δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να σταματήσει το κύμα των παράνομων μεταναστών (που έρχεται κατά 99% από τα ανατολικά σύνορα μας), δε φτάνει που από το 1924 και μετά έχει σχεδόν εξαφανιστεί η Ελληνική μειονότητα στη χώρα του, τώρα ο Ερντογάν λέει πως δεν κρατάμε και το λόγο μας!

.

Όλα αυτά στις πρώτες του δηλώσεις ως Πρόεδρος της Τουρκίας.

.

Αναφέρθηκε επίσης και στη μειονότητα (που εξαφάνισαν, ειδικά από το 1955 και έπειτα) ενώ μίλησε και για το Πατριαρχείο αλλά και για το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. “Το να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή, για μας, δεν είναι πρόβλημα“. Ωστόσο, διατύπωσε και πάλι μερικούς από τους γνωστούς όρους της Άγκυρας, δηλαδή άνοιγμα τεμένους στην Αθήνα αλλά και εκλογή – και όχι διορισμός – του Μουφτή στη Θράκη (φυσικά δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε “Τούρκους” της Θράκης).

.

Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα, η πλάκα με τον Ερντογάν (όπως συμβαίνει και με όλους τους Τούρκους πολιτικούς και διπλωμάτες) είναι ότι “διαβάζει” τη συνθήκη της Λωζάνης όπως ακριβώς θέλει και τον συμφέρει!!!