Κατηγορίες
Ελλάδα πολιτική

Μυρωδιά… εκλογών (λόγω παραιτήσεων)

megmaxΑν και άπαντες επιμένουν και ωρύονται πως η παραίτηση τριών γενικών γραμματέων δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επιβεβαιωμένο στην πράξη εδώ και δεκαετίες δόγμα της πολιτικής επιστήμης αναφέρει πως όταν τα ποσοστά αποδοχής μιας κυβέρνησης διολισθαίνουν επικίνδυνα (όπως στη δική μας περίπτωση) τότε ο μόνος δρόμος για τη διακοπή της διολίσθησης είναι η προσφυγή σε κάλπες!
.

Την παραίτησή τους λοιπόν υπέβαλλαν σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής Καθημερινής, τρεις Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα παραιτήθηκαν οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Γ.Γ. Συντονισμού της κυβέρνησης), Ανδρέας Κατσανιώτης (Γ.Γ. Ενημέρωσης) και Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Γ.Γ. Επικοινωνίας).
Και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αναμένονται νέες παραιτήσεις και άλλων γενικών γραμματέων, αφού σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για να είναι υποψήφιοι γενικοί γραμματείς σε εκλογές (υποψήφιοι θα μπορέσουν να είναι αλλά θα εκπέσουν αν εκλεγούν), θα πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους 18 μήνες νωρίτερα από τις εκλογές.