Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με αυτόν το ΕΝΦΙΑ γίνεται της τρελής – τα… “γαλλικά” της Άννας και οι (ξανά) “διαφωνούντες”

casa6Διαβάστε το μέχρι το τέλος, έχει ενδιαφέρον!!

Με αυτόν το ΕΝΦΙΑ γίνεται της τρελής λοιπόν.
Και όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο (που υποτίθεται πως άλλαξε κάτι αλλά στην ουσία δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα) αλλά και στο πολιτικό.

.
Από τη μια 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να φύγει ο “εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ”, αναφερόμενοι στον σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητή Ν. Καραβίτη. Αν και θα πρέπει να θυμηθούν και να ζητήσουν να φύγει μέχρι και ο μικρός εταίρος τους (αυτός αν ενθυμούμεθα σωστά δεν ήταν ο εμπνευστής του αλήστου μνήμης Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών, που μάλιστα ήταν και… “έκτακτο”;;;)

.
Από την άλλη, μετά τους πολίτες, έχουν αρχίσει τα “γαλλικά” ακόμη και βουλευτές, και μάλιστα δημοσίως (ιδιωτικός ένας Θεός ξέρει τι λένε). Η Άννα Καραμανλή, η πρώην τηλεπαρουσιάστρια της “Αθλητικής Κυριακής” και νυν βουλευτής σε ξέπασμά της έστειλε – λέγοντας τα σε τρίτους – τον υπουργό να πάει να γα$#@$.

.

Φυσικά το πρωί της Τετάρτης πήγε να ομαλοποιήσει τις εντυπώσεις και έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: “Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ”.
Και αναμένεται συνέχεια, αφού με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ μετατέθηκε την Πέμπτη. Άλλωστε οι αντιδράσεις (εικονικές ή μη θα φανεί στην ψηφοφορία) δεν είναι και λίγες και αν δούμε καμιά αντικατάσταση στο θερινό τμήμα της Βουλής δεν θα είναι πρωτότυπο…

.

* για την Ιστορία

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εάν είναι συνταγματικό ή μη το πρώτο ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών).  Τον Φεβρουάριο του 2014 το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε (με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά) το ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.