Κατηγορίες
Ελλάδα κοινωνία Οικονομία

Μείωση στα εισοδήματα και στην αγοραστική δύναμη, 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας και στο βάθος το Ασφαλιστικό

testainsabbia“Σακσές στόρυ” άνευ προηγούμενου από το 2010 και μετά!!!

.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκαν το διαθέσιμο πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών που προέρχεται από εργασία (δηλαδή οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων) μειώθηκε από το 2010 έως το 2013 κατά 41 δισ. ευρώ και έως το τέλος του 2014 θα μειωθεί επιπλέον κατά 2 δισ. Ευρώ.
Επίσης, οι μέσες πραγματικές αποδοχές από το 81% που ήταν το 2009 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των 15 χωρών της Ε.Ε., θα βρεθούν στο 65% στο τέλος του 2014, ενώ η αγοραστική δύναμη του μέσου ακαθάριστου μισθού στην Ελλάδα, λόγω των μειώσεων, βρίσκεται στα επίπεδα που ήταν το 1995.
Τέλος, από το 2010 και έπειτα έχουν χαθεί περίπου 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας (1.000.000).
.

Όλα αυτά τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, αφού …… “πιέζεται” από δυο βασικoύς παράγοντες: ο πρώτος είναι η αδυναμία καταβολής εισφορών (η λέξη “εισφοροδιαφυγή” είναι λανθασμένη, αφού δεν μπορεί ξαφνικά τόσοι πολλοί να αποφάσισαν να μην καταβάλουν τις εισφορές που τους αναλογούν, κάτι συμβαίνει και δεν τις καταβάλουν και αυτό το κάτι είναι η αδυναμία τους λόγω μειωμένου ή καθόλου εισοδήματος) και ο δεύτερος είναι η μη είσοδος στην αγορά εργασίας νέων (γεγονός που μειώνει υπέρμετρα την αναλογία μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων).

Μία απάντηση στο “Μείωση στα εισοδήματα και στην αγοραστική δύναμη, 1 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας και στο βάθος το Ασφαλιστικό”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.